Sosyal Medya

Güncel

Yeni yasama yılı bugün başlıyor

TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 2. Yasama Yılı için bugün toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasama yılı açılışında milletvekillerine hitap edecek. İlk gündem Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusundaki yetkinin uzatılması olacak.



TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 2. Yasama Yılı için bugün toplanacak. Meclisin yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla ilk tören, saat 13.00’te TBMM Atatürk Anıtı’nda gerçekleÅŸtirilecek.   Genel Kurul, saat 14.00’de TBMM BaÅŸkanı Binali Yıldırım baÅŸkanlığında toplanacak. Yıldırım, sunuÅŸ konuÅŸmasının ardından CumhurbaÅŸkanı  ErdoÄŸan’ı Genel Kurula davet edecek. ErdoÄŸan, yasama yılı açış konuÅŸmasını yapacak. Cezaevinden bir süre önce tahliye edilen CHP Ä°stanbul Milletvekili Enis BerberoÄŸlu’nun da Genel Kurulda yemin etmesi bekleniyor. Meclisin yasama yılı açılış programı kapsamında bu yıl resepsiyon verilmeyecek. TBMM’de 2 Ekim Salı günü, siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleÅŸtirilecek. Aynı gün Genel Kurulda ise gündem dışı konuÅŸmalar ile komisyonlara seçim iÅŸleri yapılacak.      
 
TBMM Genel Kurulunda 3 Ekim ÇarÅŸamba ile 4 Ekim PerÅŸembe günleri, Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına iliÅŸkin CumhurbaÅŸkanlığı tezkeresi ile BM’nin Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde icra ettiÄŸi hareket ve misyonlara katılımına iliÅŸkin CumhurbaÅŸkanlığı tezkeresi görüÅŸülecek.      
 
Türkiye Kalkınma Bankasının yeniden yapılandırılmasını öngören Türkiye Kalkınma Bankası Anonim Åžirketi Hakkında Kanun Teklifi, bu hafta Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınacak. CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiÅŸle birlikte, Anayasa gereÄŸi zorunlu teknik deÄŸiÅŸiklikler yapılması gereken TBMM Ä°çtüzüÄŸü de bu haftanın yoÄŸun gündem maddelerinden birisini oluÅŸturacak.      
 
Meclis BaÅŸkanı Binali Yıldırım’ın, siyasi parti grup baÅŸkanvekilleri, TBMM baÅŸkanvekilleri ve idare amirleri  ile yaptığı toplantıda, TBMM BaÅŸkanlığının Ä°çtüzük konusunda gerçekleÅŸtireceÄŸi çalışmayı gruplara göndermesi, hazırlanan teklifin beÅŸ partinin de mutabakat kalacağı ÅŸekilde ortak imzayla TBMM BaÅŸkanlığına sunulması benimsenmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.