Sosyal Medya

Güncel

Rus yanlısı lideri öldürmek için 1,5 ton patlayıcı

Ukrayna’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin 42 yaşındaki lideri Aleksandr Zaharçenko’nun ölümüne sebep olan bombalı saldırının görüntüleri ortaya çıktı.



Ukrayna'da 2014 yılında baÅŸlayan iç savaÅŸtan sonra Rusya yanlılarının tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan ettiÄŸi Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin 42 yaşındaki lideri Aleksandr Zaharçenko, 31 AÄŸustos tarihinde bombalı saldırı sonucu öldürülmüÅŸtü. YaÅŸanan bombalı saldırı sonrasında Kiev, Moskova ve Donetsk tarafında gerilim yaÅŸanmış, Kiev yönetimi Luhansk ve Donetsk sınırına askeri yığınak yaparak Luhansk bölgesine askeri saldırılar düzenlemiÅŸ ama saldırılar muhalifler tarafından geri püskürtülmüÅŸtü.
 
Yayınlanan görüntülerde Zaharçenko'nun korumasının önce kafeye girerek etrafı gözledikten sonra Zaharçenko'ya kapıyı açtığı, aralarında bir kadının da bulunduÄŸu korumalarla birlikte muhalif liderin içeri girdiÄŸi esnada bombalı saldırının gerçekleÅŸtirildiÄŸi görülüyor.
 
GerçekleÅŸtirilen bombalı saldırının ÅŸiddeti güvenlik kameralarına yansırken, yapılan araÅŸtırmalar sonucunda tam 1.5 ton TNT patlayıcının bir sobanın içerisine yüklendiÄŸi, Zaharçenko ve korumalarının giriÅŸi sırasında uzaktan kumanda ile patlayıcıların infilak ettirildiÄŸi öÄŸrenildi. Görüntülere göre önce kafenin önüne birkaç aracın yaklaÅŸtığı görülürken yapılan araÅŸtırmalar sonucunda Kiev yönetimi ile iliÅŸkisi olduÄŸu tespit edilen Zaharçenko'nun danışmanı dahil çok sayıda kiÅŸi gözaltına alınmış ardından tutuklanmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.