Sosyal Medya

Güncel

Suudi Arabistan ve Kuveyt işbirliği için buluştu

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile "Körfez iş birliğini desteklemek" için sarf edilen çabaları görüştü.



Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın haberine göre, bin Selman'ın veliaht tayin edildiÄŸi 21 Haziran 2017 tarihinden bu yana ilk Kuveyt ziyareti kapsamında Havelli kentindeki Beyan Sarayı'nda bir araya gelen ikili, Suudi Arabistan-Kuveyt iliÅŸkilerini, bu iliÅŸkileri geliÅŸtirme yollarını, uluslararası ve bölgesel çerçevede yaÅŸanan son geliÅŸmeleri ele aldı.
 
Ä°kili, "Körfez iÅŸ birliÄŸini desteklemek" için sarf edilen çabaları görüÅŸtü. 
 
GörüÅŸmede Kuveyt tarafından Veliaht Prens Åžeyh Nevaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, DışiÅŸleri Bakanı Åžeyh Sabah el-Halid el-Hamad es-Sabah, Emirlik Divanı Ä°ÅŸleri Bakanı Ali el-Cerrah da hazır bulundu.
 
Kuveyt DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Halid el-Carallah, dün yaptığı açıklamada, ziyaretin, iliÅŸkileri geliÅŸtirme açısından iki ülke için "tarihi bir fırsat" olduÄŸunu söylemiÅŸti. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bu akÅŸam Kuveyt'e gelmiÅŸti. 
 
GörüÅŸmede Katar ile yaÅŸanan krize iliÅŸkin konuların ele alınıp alınmadığına dair herhangi bir bilgi verilmedi.
 
Haziran 2017'de baÅŸlayan Körfez krizinde Suudi Arabistan, BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır Katar'la iliÅŸkilerini keserken Kuveyt ara bulucu rol üstlenmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.