Sosyal Medya

Güncel

İtalya'da büyük miting

İtalya’nın başkenti Roma’daki Popolo (Halk) Meydanı’nda muhalefetteki sol görüşlü Demokrat Parti (PD) önderliğinde hükümet karşıtı büyük miting düzenlendi.



Organizatörlerin verdiÄŸi bilgiye göre meydanda toplanan yaklaşık 70 bin kiÅŸi, hükümetin icraatlarını protesto etti.
 
“Korkusuz bir Ä°talya için-GeleceÄŸimiz için hep birlikte” sloganıyla yapılan etkinlikte, katılımcılar Ä°talya, PD ve Avrupa BirliÄŸi (AB) bayraklarını taşıdı, "birlik" sloganları attı.
 
Protestoda, göstericiler "DeÄŸiÅŸim hükümeti mi? Berlusconi gibi af çıkarıyorlar! Vergilerini dürüstçe ödeyenlere hakaret", "(AB ile iliÅŸkilere atıfla) Kirli bağımsız devlet idolünü kovun", "Conte hükümeti mi? O arttırılmış gerçeklikte yaşıyor" yazılı pankartlar açtı.
 
Mitingde konuÅŸan PD'nin lideri Maurizio Martina, "Her zamanki gibi halkımız bizi ÅŸaşırtıyor. Acı çekiyor ve mücadele ediyor, harekete geçiyor ve katılıyor. Bu meydan Ä°talya için. Bu meydan, demokratik uyanış için. Bu meydan, geleceÄŸin meydanı." ifadelerini kullandı.
 
Vergi kaçakçılarına yönelik çıkacak affı hatırlatan Martina, gençlerin ise borç içinde olduÄŸunu söyledi. 
 
Yeni hazırlanan bütçenin “halkın bütçesinden çok halkın dolandırılması” olduÄŸunu kaydeden Martina, bütçeyle fakirliÄŸin deÄŸil ortak aklın ortadan kaldırıldığını belirtti. Martina, hükümeti “geleceÄŸi çalmakla” suçladı.
 
Hükümetin ortaklarından aşırı saÄŸcı Lig partisinin lideri, BaÅŸbakan Yardımcısı ve Ä°çiÅŸleri Bakanı Matteo Salvini’nin hazırladığı meÅŸru müdafaa ve bireysel silahlanmaya iliÅŸkin kararnameye de deÄŸinen Martina, "Salvini’nin 'güvensizlik' kararnamesine karşı mücadele vereceÄŸiz. Burası Teksas deÄŸil, bireysel silahlanma kolay olmamalı. Daha çok silah, daha çok ÅŸiddet anlamına gelir. Korumayı saÄŸlaması gereken devlettir." diye konuÅŸtu.
 
Ä°talya ve Avrupa’nın "tek bir kaderi ve geleceÄŸi" olduÄŸunu vurgulayan Martina, Ä°talya’nın Avrupa anlayışının dışında yer alamayacağını ve bu hususta mücadelelerinin süreceÄŸini kaydetti. 
 
- "Beceriksizler ekonomiyi riske atıyor"
 
PD’nin eski lideri Matteo Renzi de sosyal medyadaki Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “DoÄŸru olan bu hükümete karşı durmaktır. Bu beceriksizler ekonomiyi riske atıyor. Seçmenleriyle dalga geçiyorlar çünkü vaatlerini asla gerçekleÅŸtiremeyecekler. Farklı düÅŸünen diÄŸer vatandaÅŸları ise aÅŸağılıyorlar. Korkmadan tepki göstermeliyiz." ifadelerine yer verdi.
 
Hükümeti "faÅŸist" diye niteleyen Renzi, "üreten Ä°talya’ya diz çöktürenlere" ve af çıkaran hükümete karşı mücadele edeceklerini kaydetti.
 
Ä°talya Eski Ekonomik Kalkınma Bakanı Carlo Calenda da meydanda PD'li olmayan kiÅŸilerin de "popülist" hükümete karşı gelmek adına bulunduÄŸunu vurgulayarak, bunun iyi bir baÅŸlangıç olduÄŸunu dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.