Sosyal Medya

"Alevilerin yaptığı yemek yenmez" diyen öğretmen için karar

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde bulunan bir ortaokulda din dersine giren öğretmen Alevilere hakaret etti. G.B. isimli öğretmen oruçtan bahsederken, Muharrem ayında Alevilerin oruç tuttuğunu fakat onların yaptığı yemeğin yenilmeyeceğini söyledi.



Olay geçen pazartesi günü yaÅŸandı. Cumhuriyet Ortaokulu’nda 7/L sınıfındaki derste yaÅŸananları o sırada sınıfta bulunan S. Ä°simli öÄŸrenci ÅŸöyle anlattı:

“Derse baÅŸladıktan sonra ders konusu oruçlara geldi. Mübarek aylar ve oruçlardan konu açılmıştı. Ramazan, Åžaban, Recep aylarını anlattı öÄŸretmen. Muharrem orucunu da Aleviler tutar dedi öÄŸretmen, ama Alevilerin yaptığı yemek yenmez dedi, bir arkadaşım da kalkıp ‘Hocam neden yenmez?’ diye sordu, öÄŸretmen de Aleviler peygamber efendimizi sevmezler sadece torunları Hasan ile Hüseyin’i severler diye cevapladı.”

S. bunun ardından aynı zamanda komÅŸusu olan ve kendilerinin aÅŸure verdiÄŸi bir sınıf arkadaşının öÄŸretmene “Ben Alevilerin ekmeÄŸini yedim ama az yedim, bir ÅŸey olur mu?” diye sorması üzerine öÄŸretmenin “Az yediysen bir ÅŸey olmaz” dediÄŸini söyledi.

KENT KONSEYÄ°'NDE KONUÅžULDU

BirGün'den Mustafa KömüÅŸ'ün haberine göre, S. daha sonra ise olayı ailesine anlattı, ailesi de Arnavutköy Cemevi’ne aktardı. Arnavutköy Hacı BektaÅŸ-ı Veli Kültürünü YaÅŸatma ve Tanıtma DerneÄŸi BaÅŸkanı Yüksel Yılmaz da yaÅŸananları Kent Konseyi’nde anlattı. Yılmaz toplantıda söz alarak, “Muharrem ayından çıktık. TuttuÄŸumuz oruçları Allah kabul eylesin. Arnavutköy BoÄŸazköy Cumhuriyet Ortaokulunda Din Kültürü öÄŸretmeni derste Hz. Peygamberimizin hayatını anlatırken Muharrem ayı orucunu sadece Aleviler tutar. Alevilerin yemeÄŸi yenmez demiÅŸ. Daha bir sürü ÅŸey söylemiÅŸ. Bizim çocuÄŸumuzun yanındaki arkadaşı ‘ben az yedim hocam’ diyor. Hoca da ‘o kadar yemekten sana bir ÅŸey olmaz’ diyor. Bizim çocuÄŸumuzda aÄŸlayarak eve gidiyor. Bu nasıl eÄŸitimdir” dedi.

GÖREVDEN ALINDI

Konuyla ilgili bilgili almak için ulaşılan Arnavutköy Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Mehmet DaÄŸ da olayı doÄŸruladı. ÖÄŸretmenin ücretli olarak görev yaptığını belirten DaÄŸ “Konu ortaya çıktığı anda müdahale ettik. ÖÄŸretmenin görevini sonlandırdık. Bir baÅŸkasını orada görevlendirdik. Zaten konunun içeriÄŸi itibariyle de maksadı aÅŸan ve tecrübesizlikten kaynaklanan söylemler olmuÅŸ. Olay bu ÅŸekilde çözüldü” dedi. Müdür DaÄŸ, G.B.’nin ücretli öÄŸretmen olduÄŸunu aktararak “Çok öÄŸretmen açığımız var. Bu çerçevede 863 öÄŸretmen görevlendirdik. Bunların hepsini tanıma ÅŸansımız yok. Bilsek de hata yapılabilir. Biz de gereken ÅŸeyleri yaparız” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.