Sosyal Medya

Güncel

200 vekilden Trump’a ‘hediye aldın’ davası

Adının karıştığı skandallar nedeniyle hakkında birçok soruşturma yürütülen ABD Başkanı Trump’a karşı Temsilciler Meclisi’nin 200 üyesi de harekete geçti. Üyeler, Trump’ı kongrenin onayı olmadan yabancı hükümetlerden hediye almak ya da kar elde etmekle itham ediyor ve bu şekilde Başkan Trump’ı anayasayı ihlal etmekle suçluyor.



Rusya’nın seçimlere müdahalesi, porno yıldızı kadınlarla olan iliÅŸkisi ve seçim kanununa muhalefet gibi bir çok konuda hakkında açılan soruÅŸturmalar devam ederken ABD BaÅŸkanı Donald Trump’a karşı Temsilciler Meclisi de harekete geçti. Washington’daki Federal Mahkeme Yargıcı’nın açıklamasına göre Temsilciler Meclisi’nin 200 üyesi BaÅŸkan Donald Trump’a karşı dava açmaya hazırlanıyor. Temsilciler Meclisi üyeleri, Trump’ı kongrenin onayı olmadan yabancı hükümetlerden hediye almak ya da kar elde etmekle itham ediyor ve bu ÅŸekilde BaÅŸkan Trump’ı anayasayı ihlal etmekle suçluyorlar. Federal Mahkeme Yargıcı Emmet Sullivan açıklamayı önceki gün yaptı. Trump tüm dünyada deÄŸiÅŸik ÅŸehirlerde ÅŸirketlere ve otellere sahip. Bu otellerden biri de Washington’da ve Beyaz Saray’a ziyarete gelen yabancı heyetler de zaman zaman bu otelde konaklıyor. BaÅŸkan Trump diÄŸer ülkelerdeki ÅŸirketlerindeki sahipliÄŸini sürdürüyor ancak ÅŸirketlerinin idaresini oÄŸullarına bıraktı. EleÅŸtirmenler bunun yeterli bir adım olmadığını söylüyor. Kongre üyelerini temsil eden ve yasal bir kurum olan Washington merkezli Anayasa Sorumluluk Merkezi BaÅŸkanı Elizabeth Wydra, “Temsilciler Meclisi üyelerinin dava açmaya hazırlandıklarını kabul eden mahkeme, Amerika’da kimsenin, BaÅŸkan’ın dahi yasaların üzerinde olmadığını ortaya koymuÅŸtur” dedi. Bu arada Adalet Bakanlığı da baÅŸkanı mahkemede savunmaya devam edeceklerini duyurdu. Mahkemenin yaptığı açıklama, BaÅŸkana karşı dava açılabilmesi için yeterli gerekçelerin olduÄŸunun kabul ettiÄŸi ikinci dava oldu.
 
 BAÅžKANIN HAKÄ°MÄ°NÄ° SENATO'DAN ÖNCE FBI SORUÅžTURACAK
 
BaÅŸkan Donald Trump’ın ABD Anayasa Mahkemesi üyeliÄŸine aday gösterdiÄŸi cinsel saldırı iddialarının odağındaki yargıç Brett Kavanaugh’in adaylığı, Senato’nun Adalet Komisyonu’nda onaylandı. Kavanaugh’nun göreve resmen baÅŸlayabilmesi için Senato tarafından da onaylanması gerekiyor. Senato’da gelecek hafta yapılması planlanan oylama öncesi Cumhuriyetçi senatörler, Jeff Flake ve Lisa Murkowski Kavanaugh hakkındaki cinsel saldırı iddiasının FBI tarafından soruÅŸturulması ve Senato’daki oylama oturumunun da bir hafta ertelenmesi çaÄŸrısında bulundu. Bunun üzerine oylama 1 hafta ertelendi. Bu süre boyunca da Kavanaugh’yla ilgili iddiaları FBI soruÅŸturacak. Senato 49’a karşı 51’le Cumhuriyetçi Parti’nin kontrolunda. Senatoda yapılacak oylamada Demokratlar Brett Kavanaugh’ya karşı birleÅŸir, Cumhuriyetçiler de sadece bir fire verirse Kavanaugh Senato onayından da geçebilir. Ancak Cumhuriyetçiler iki fire verirse, Brett Kavanaugh onay alamayacak. Bu tabloya bakıldığında Kavanaugh’nun kaderinin 2 ya da 3 senatörün kararına baÄŸlı olduÄŸu yorumları yapılıyor. Senatoda Brett Kavanaugh için yapılacak oylamada evet ve hayır oylarının eÅŸit çıkması durumunda ise yasa uyarınca BaÅŸkan Yardımcısı Mike Pence devreye girerek beraberliÄŸi bozabilir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.