Sosyal Medya

Güncel

Elon Musk istifa ediyor

Tesla'nın kurucusu Elon Musk, hakkındaki yolsuzluk soruşturması kapsamında şirketin yönetim kurulu başkanlığından ayrılıp, kendisi ve şirketi adına toplam 40 milyon dolar ceza ödeyecek.



ABD'li elektrikli otomobil üreticisi ve enerji depolama ÅŸirketi Tesla'nın kurucusu Elon Musk, hakkındaki yolsuzluk soruÅŸturması kapsamında ÅŸirketin yönetim kurulu baÅŸkanlığından ayrılacak. Musk, kendisi ve ÅŸirketi adına toplam 40 milyon dolar ceza ödeyecek.
 
45 gün içinde ÅŸirketin yönetim kurulu baÅŸkanlığından istifa edecek
ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonundan (SEC) yapılan açıklamaya göre Musk, 45 gün içinde ÅŸirketin yönetim kurulu baÅŸkanlığından istifa edecek ve gelecek 3 yıl boyunca bu pozisyona aday olamayacak.
 
Musk, Tesla'nın Üst Yöneticisi (CEO) olmayı sürdürecek
 
Açıklamada, Musk'ın, "davadaki suçlamaları kabul ya da reddetmeden" kendisi ve ÅŸirketi adına 20'ÅŸer milyon dolar ceza ödemeyi kabul ettiÄŸi  belirtildi.
 
Dava süreci
 
SEC, perÅŸembe günü, Musk'ın, Tesla hisselerini geri toplamak ve borsadan çekmek için mali kaynak bulduÄŸuna iliÅŸkin açıklamasının "doÄŸru olmadığı ve yanlış yönlendirici olduÄŸu" suçlamasıyla dava açtığını duyurmuÅŸtu.
 
Tesla, 18 AÄŸustos'ta ÅŸirketin ABD Adalet Bakanlığı tarafından da soruÅŸturulduÄŸunu açıklamıştı.
 
Musk, 13 AÄŸustos'ta sosyal medya platformu Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Tesla'yı hisse başına 420 dolar teklifle New York borsasından çekme planından bahsetmiÅŸ ancak 24 AÄŸustos'ta ise ÅŸirketin yönetim kurulu ve hissedarlarıyla yaptığı görüÅŸmelerin ardından, Tesla'nın borsadan çekilme kararının iptal edildiÄŸini kaydetmiÅŸti. 
 
Musk'ın ilk açıklamasından bugüne kadar Tesla'nın hisseleri yüzde 20 düÅŸtü, bu dönemde ÅŸirketin piyasa deÄŸeri de yaklaşık 12,2 milyar dolar azaldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.