Sosyal Medya

Güncel

Azerbaycan'dan Dağlık Karabağ için baskı çağrısı

Azerbaycan Dışişleri Bakanı, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki durumu BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararlarına uygun hale getirmeye başlaması için uluslararası toplumu Erivan'a baskı uygulama çağrısı yaptı.



BM Genel Kurulu'nda konuÅŸan Elmar  Mamedyarov, "Uluslararası toplumu Ermenistan'a uluslararası hukuka tamamen uyması ve DaÄŸlık KarabaÄŸ'da çözüm için BM Güvenlik Konseyi tarafından alınan kararları derhal uygulamaya baÅŸlaması için sinyal göndermeye ve baskı yapmaya çağırıyoruz" dedi.

Ermenistan halkına ülkeyi ekonomik açıdan kalkındırma sözü veren yeni Erivan yönetiminin barış, iyi komÅŸuluk iliÅŸkileri ve komÅŸuların egemenliÄŸine ve toprak bütünlüÄŸüne saygı olmadan kalkınmanın imkansız olduÄŸunu anlaması gerektiÄŸini kaydeden Mamedyarov, "EÄŸer yeni Ermeni yönetimi kendini demokratik olarak niteliyorsa, o halde hukukun üstünlüÄŸüne ve demokratik deÄŸerlere uygun hareket etmeli" diye konuÅŸtu.

Hukuken Azerbaycan'ın parçası olan DaÄŸlık KarabaÄŸ, fiilen Ermenistan'ın desteÄŸindeki Ermeni ayrılıkçıların denetiminde.

Kaynak: sputnik

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.