Sosyal Medya

Güncel

Marmara Denizi’nin çekilmesi depreme mi işaret ediyor?

Yalova'da deniz suyunun yaklaşık 25 metre çekilmesi halkta 'Deprem mi olacak?' sorusunu akıllara getirdi.



Çevre ve Åžehircilik Ä°l MüdürlüÄŸünden yapılan yazılı açıklamada, incelemeler sonucu Çiftlikköy ilçesi sahilinde yaklaşık 20-25 metre bir deniz suyu çekilmesi olduÄŸu, Altınova bölgesine doÄŸru bunun 1-2 metrelere kadar düÅŸtüÄŸünün görüldüÄŸü belirtildi.
 
Kocaeli sahilinde de yaklaşık 1-2 metre çekilme olduÄŸunun belirlendiÄŸi aktarılan açıklamada, bölgede bu durumun bir haftadır devam ettiÄŸi aktarıldı. Çekilmenin mevsimsel gerçekleÅŸen bir olay olduÄŸu vurgulanan açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:
 
"Çekilme sonucunda çevresel açıdan bir kirlilik tespit edilmemiÅŸ ve herhangi bir kirlilik ihbarı alınmamıştır. Konuyla ilgili BoÄŸaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem AraÅŸtırma Enstitüsü ile yapılan görüÅŸmede ilimizde bir deprem hareketliliÄŸi olmadığı bilgisi verilmiÅŸ ve deniz çekilmesi, hayvan davranışları ve benzeri 50 farklı olayla deprem arasında bir iliÅŸkinin olup olmadığı hususunun net olarak açıklanamadığı ifade edilmiÅŸtir. Konunun uzmanı akademisyenler deniz çekilmesinin depremle ilgili deÄŸil meteorolojik bir durum olduÄŸunu belirtmiÅŸtir. Bu konu yakından takip edilmektedir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.