Sosyal Medya

Güncel

AK Parti'den ittifak açıklaması: Görüş birliğimiz oldu

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, ittifak görüşmelerine ilişkin, "Cumhur İttifakı’nın kıymeti üzerine görüş birliğimiz oldu" dedi.



AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Oto Sanatkarlar Odası 2. Etap YeÅŸilyurt Sanayi Temel Atma Törenine katıldı.
 
Tören öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özhaseki, Cumhur Ä°ttifakı’na iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.
 
'GÖRÜÅž BÄ°RLİĞİMÄ°Z OLDU'
 
Mehmet Özhaseki, "Hepimizin bildiÄŸi gibi geçen hafta CumhurbaÅŸkanımızın görevlendirmesiyle Milliyetçi Hareket Partisi Genel BaÅŸkan Yardımcısıyla bir araya geldik. Yıllardır tanışmanın olmanın getirdiÄŸi bir dostlukla görüÅŸmemiz geçti. Çok detay çalışma yapmadık ama Cumhur Ä°ttifakı’nın kıymeti üzerinde görüÅŸ birliÄŸimiz oldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin içerisinde bulunduÄŸu son yıllardaki zor durum, özellikle beka meselesi bizi MHP ile bir araya getirip yüksek idealler üzerine bir ortalığa itti. Bunu millet de sevdi, doÄŸru da gördü. MeÅŸru bir zemin içerisinde de zaten hak verdiÄŸini de oylarıyla da belli etti. Ä°stiyoruz ki bu yerel seçimlerde de yapılacak olan çalışmalar bu ittifaka gölge düÅŸürmesin. Bu manada da karşılıklı olarak iyi niyetlerimizi dile getirdik. Bundan sonra CumhurbaÅŸkanımızla Devlet beyin bir araya gelmesiyle veya kurulların çalışmaya baÅŸlamasıyla yol alırız diye tahmin ediyorum. Sonuç ne olur, ben de bilemiyorum. Nihayetinde kolay bir ÅŸey deÄŸil. Cumhur ittifakı kurulduÄŸunda kanuni bir alt yapısı vardı. Fakat yerel ittifakın nasıl olacağı hususunda kanuni alt yapı yok. Bunların birçok varyasyonu olabilir, bunlar konuÅŸulabilir. Önümüzdeki günlerde bunlar ya kurullarda veya genel baÅŸkanların bir araya gelmesiyle çizilecek yol güzergahı üzerinde hareket edilerek belirlenecektir" ifadelerini kaydetti.
 
AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın ‘AK Parti’nin herhangi bir ilde aday göstermemesi gibi bir durum çok gerçekçi deÄŸil’ açıklamasının sorulması üzerine Özhaseki, "Bunu CumhurbaÅŸkanımız da ifade ettiler. CumhurbaÅŸkanımızın iradesinin üzerinde söyleyecek baÅŸka bir ÅŸeyimiz yok. Bu konu tartışılacak bir konu da deÄŸil" dedi.
 
'BÄ°R ARAYA GELMEK AYIPTIR'
 
CHP’nin gündeme getirdiÄŸi Millet Ä°ttifakı’nın sorulması üzerine Özhaseki, ÅŸu cevabı verdi:
 
"Üst perdeden bunlar açıkça söyleniyor ama el altından her türlü görüÅŸmeleri kendileri yapıyorlar. Hepsini görüyoruz. Önümüzdeki günlerde her ÅŸey ortay çıkacak. Saklı ve gizli bir ÅŸey yok. Bana göre önemli olan partilerin meÅŸru zeminlerde bir araya gelmesidir. Bu doÄŸrudur ama el altından terör uzantısı olan partiyle bir araya gelmek, gizli kapaklı da olsa görüÅŸme yapmak ayıptır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.