Sosyal Medya

Güncel

Endonezya'da ölü sayısı 48'e yükseldi!

Endonezya'nın Sulawesi Adası’nda meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunamide 48 kişinin öldüğü ve 356 kişinin yaralandığı bildirildi.



Ulusal Afet Ajansı Yönetimi (BNPB) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, adanın Orta Sulawesi eyaletinde meydana gelen depremde ÅŸu ana kadar 48 kiÅŸinin öldüÄŸü ve 356 yaralı olduÄŸu bilgisinin kendilerine ulaÅŸtığını açıkladı. Can kayıpları ve yaralı sayısına iliÅŸkin bilgilerin sadece eyaletin baÅŸkenti Palu’yu kapsadığını vurgulayan Nugroho, Donggala bölgesinden henüz bir bilgi ulaÅŸmadığını ve ölü sayısının artmasından endiÅŸe edildiÄŸini ifade etti.

Bölgede elektrik ve internet hatlarındaki kesinti nedeniyle iletiÅŸim de sorun yaÅŸadıklarını dile getiren Nugroho, bin 400 kiÅŸilik arama kurtarma ekibinin bölgede çalışmalarının sürdüÄŸünü kaydetti.

AA'nın haberine göre; yetkililer, Palu’daki Mutiara SIS Al-Jufrie Havalimanı'nın uçuÅŸ pistinin 500 metrelik alanında hasar görmesinden dolayı yardım ulaÅŸtırmada kullanılabilir durumda olan 2 bin metrelik alan için daha uygun uçakların kullanılacağını duyurdu.

Donggala bölgesinin 27 kilometre kuzeydoÄŸusunda yerin 10 kilometre derinliÄŸinde meydana gelen 7,7 büyüklüÄŸündeki sarsıntının ardından Donggala ve Paulo kentlerini 3 metre yüksekliÄŸe kadar tsunami dalgaları vurdu.

Lombok Adası'nda temmuz sonu ve aÄŸustos ayında 6,3 ile 6,9 ve 7 büyüklüÄŸünde depremler meydana gelmiÅŸ, 450 binden fazla kiÅŸiyi etkileyen depremlerde 563 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti. 

"Pasifik AteÅŸ Çemberi" olarak adlandırılan deprem ve volkan kuÅŸağında yer alan Endonezya'da, 26 Aralık 2004'te 9,1 büyüklüÄŸündeki deprem ve ardından oluÅŸan tsunami sonucu bölgedeki diÄŸer ülkeleri de kapsayan geniÅŸ bir alanda 230 bin kiÅŸi ölmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.