Sosyal Medya

Güncel

ErdoÄŸan'dan Almanya'da Steinmeier'e tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen akşam yemeğinde konuşma yaptı. Erdoğan, Alman Cumhurbaşkanı'nın 'Türkiye'de tutuklu Alman vatandaşları'nı gündeme getirmesine tepki gösterdi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Almanya'nın baÅŸkenti Berlin'de düzenlenen akÅŸam yemeÄŸinde konuÅŸma yaptı. ErdoÄŸan, Alman CumhurbaÅŸkanı'nın 'Türkiye'de tutuklu Alman vatandaÅŸları'nı gündeme getirmesine tepki gösterdi.

Erdoğan'ın konuşmasında satırbaşları:

Bir konunun altını çizmeden edemeyeceÄŸim.

Sayın Steinmeier'in, Türkiye'de tutuklanan Alman vatandaÅŸları konusundaki endiÅŸelerini burada ÅŸöyle bir açıklığa kavuÅŸturmanın faydalı olacağına inanıyorum.

Görüyorum ki burada yanlış bir bilgilendirme var. Herhalde teröristleri korumak gibi bir görevimiz yok. EÄŸer birileri benim ülkemde teröre bulaşıyorsa, bu hangi sınıftan olursa olsun, yargı makamları bunun gereÄŸini yapar. Bu, Almanya'da da olsa bu böyledir, baÅŸka bir ülkede de olsa böyledir.

Benim ülkemde, AB'de terör örgütü olarak kabul edilen PKK'nın mensupları ÅŸu anda Almanya'da elini kolunu sallaya sallaya dolaÅŸmakta, Almanya'nın devasa caddelerinde gösteriler yapmaktadır.

Bunlara niçin müsade ediliyor? Benim ülkemde binlerce insanı öldüren teröristlerin burada elini kolunu sallaya sallaya dolaÅŸması doÄŸru mu?

"Aydınlar" deniliyor. Bu "aydınlar"ın tanımını yapmak lazım. "Gazeteci" deniliyor. Bu "gazeteci" eÄŸer teröre bulaÅŸmışsa ve Türk yargısı bunu mahkum etmiÅŸse, bunu savunabilir miyiz?

Ä°ÅŸte bunlardan bir tanesi de, 5 yıl 10 aya mahkum olan bir sözde gazeteci, bir boÅŸluktan yararlanarak kaçmış ve Almanya'ya gelmiÅŸtir. Åžu anda Almanya'da. Kendisi burada taltif edilmiÅŸ, el üstünde tutulmuÅŸtur.

 

Benzer bir ÅŸey acaba burada yapılıp da Türkiye'ye kaçmış olsa ne olacaktı? Kendileri bizden 6 tane gazeteciyi istediler. Bizim buna karşı ne yaptığımızı gayet iyi biliyorlar. Biz onların yaptıklarını yapmadık.

Ve yargımız bu konuda elinden geleni yaparak 2 tanesini serbest bırakmıştır.

Ama ÅŸu anda benim ülkemden mahkum olmuÅŸ olan birisi kaçıp buraya geliyor. Ve biz kendisini istiyoruz, aramızda suçluların iadesi anlaÅŸması olduÄŸu halde bu kiÅŸi bize verilmiyor.

"BU AKÅžAM BUNLARI BURADA KONUÅžMAK Ä°STEMEZDÄ°M"

FETÖ terör örgütü! Binlercesi ÅŸu anda Almanya'da elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Biz bunları konuÅŸmayacak mıyız?

Ben aslında bunları bu akÅŸam konuÅŸmak istemezdim. Ama Sayın BaÅŸkan bunları dile getirince, ben bunu konuÅŸmak zorunda kaldım. KeÅŸke konuÅŸmaz olaydım. Halbuki biz bunları gündüz aramızda konuÅŸtuk. Tekrar konuÅŸmaya gerek yoktu. Çünkü bu sofrayı ben bir muhabbet sofrası olarak görüyordum. Ve bir muhabbet sofrasında bunlar konuÅŸulmazdı.

BISMARK'IN SÖZÜYLE MESAJ

Bismark'ın bir sözüyle konuÅŸmamı noktalamak istiyorum: Türklerin ve Almanların birbirlerine sevgileri, hiçbir zaman sarsılmayacak kadar köklüdür.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.