Sosyal Medya

Güncel

Netanyahu İran'a karşı eyleme geçiyoruz!

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, BM Genel Kurulu konuşmasında İran'a yüklendi. Netanyahu, İran'a karşı eyleme geçeceklerini söyledi.



BM Genel Kurulu konuÅŸmasını bu yıl da Ä°ran karşıtı kampanyaya çeviren Ä°srail BaÅŸbakanı Benyamin Netanyahu, ''Ä°ran'a karşı Suriye, Irak, her nerede gerekiyorsa eyleme geçeceÄŸiz' dedi. Yine elinde fotoÄŸraflarla Tahran'da gizli nükleer tesis iddiasında bulundu.

BM kürüsünden dünya liderlerine hitaben konuÅŸmasını Ä°ran'a adayan Netanyahu, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın çekilmiÅŸ olduÄŸu Ä°ran'la nükleer anlaÅŸmaya başından beri bir tek Ä°srail'in açıkça karşı çıktığını belirtti.
AnlaÅŸmanın Ä°srail'in geleceÄŸini ve hayatta kalmasını tehdit ettiÄŸini öne süren Netanyahu ''Karşı çıktık, çünkü Ä°ran'ın nükleer silah istemediÄŸi gibi temel bir yalana dayanıyordu'' dedi.

Bunun bir yalan olduğunu bu yıl İsrail'in Tahran'daki gizli nükleer arşive operasyonla ele geçirdiği belgelerle ilgili yaptığı sunumla ortaya koyduğunu savunan Netanyahu, gizli nükleer arşivle ilgili rapor yayımlamalarına rağmen Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun eyleme geçmemesini eleştirdi.

ÅžOK Ä°DDÄ°A

''Åžimdi söyleyeceklerim daha önce kamuoyuyla paylaşılmadı'' diye devam eden Ä°srail BaÅŸbakanı ''Ä°ran'ın Tahran'da bir baÅŸka gizli tesisi daha olduÄŸunu ilk kez açıklıyorum'' dedi.

''Ä°ÅŸte Tahran'daki masum gözüken tesis'' diye bir fotoÄŸraf çıkaran Netanyahu, tesisin bulunduÄŸu sokağın adını da söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.