Sosyal Medya

Güncel

KaramollaoÄŸlu'ndan ErdoÄŸan'a ekonomi tepkisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olağan basın toplantısında ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.



Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olağan basın toplantısında ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
 
Partisinin Balgat’taki genel merkezinde düzenlediÄŸi toplantısında KaramollaoÄŸlu, konuÅŸmasına Ä°ran’ın Ahvaz kentinde askeri geçit töreni sırasında gerçekleÅŸen terörist saldırıyı kınayarak baÅŸladı. Nerede yaÅŸanırsa yaÅŸansın, kimi hedef alırsa alsın terörün insanlığın ortak problemi olduÄŸuna dikkat çeken KaramollaoÄŸlu, dünyanın bir bölgesi kaos içindeyken diÄŸer bölgesinin güvenlik içinde olmayacağının altını çizdi.
 
BM SALONLARINDA EN GÜZEL KONUŞMALARI DA YAPSANIZ DEĞİŞMİYOR
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın ABD temaslarını önemsediklerini belirten KaramollaoÄŸlu şöyle devam etti:
 
“Türkiye, savaşın deÄŸil barışın, çatışmanın deÄŸil diyaloÄŸun hakim olduÄŸu bir süreç için her türlü ülkeyle temas halinde olmalıdır. Türkiye’nin menfaatleri için her türlü liderle görüşme yapılmalıdır. Ancak bir gerçeÄŸi de ifade etmek isteriz ki; dış politikadaki itibarınız ve etkinliÄŸiniz, içerdeki gücünüz ile doÄŸru orantılıdır.  EÄŸer caydırıcı bir gücünüz yoksa etkili bir dış politikanızda olmuyor. Ekonominiz zayıfsa, sanayiniz dışa bağımlıysa, silahınızı, uçağınızı, tankınızı kendiniz üretemiyorsanız Amerika’ya 25 defa deÄŸil 125 defa da gitseniz, BM salonlarında en güzel konuÅŸmaları da yapsanız sonuç deÄŸiÅŸmiyor. Rotasını kaybetmiÅŸ bir gemi gibi, bir o yana bir bu yana savrulmak zorunda kalıyorsunuz.”
 
TÃœRKÄ°YE’DE EKONOMÄ°K KRÄ°Z YOKSA BU SORULARA CEVAP VERÄ°N!
 
ErdoÄŸan’ın “Bizde kriz mriz yok sakın inanmayın. Bunlar manipülasyondur” açıklamasıyla herkesin ÅŸaşırdığını hatırlatan KaramollaoÄŸlu, kriz yoksa bazı soruların cevaplandırılması gerektiÄŸini kaydederek, ÅŸu soruları sordu; “CumhurbaÅŸkanının dediÄŸi gibi Türkiye’de ekonomik kriz yoksa;
 
-Enflasyon neden düşürülemiyor?
-Türk lirasındaki değer kaybı neden engellenemiyor?
-İğneden ipliğe gelen zamlar neden durdurulamıyor?
-Binlerce esnaf neden kepenk kapatmak zorunda kalıyor?
-Yüz yıllık firmalar neden birbiri ardına konkordato ilan ediyor?
-EÄŸer bu ülkede kriz yoksa, oÄŸluna okul pantolonu alamayan iÅŸsiz bir baba neden canına kıyıyor?”
 
TÃœRKÄ°YE YANIYOR!
 
Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden biriyle karşı karşıya olduÄŸunu vurgulayan KaramollaoÄŸlu, “Kriz Külliye’de hissedilmiyor olabilir ama Türkiye yanıyor. Türkiye hızla uçuruma doÄŸru gidiyor. Böyle bir ortamda ‘Türkiye’de kriz yok. YaÅŸananlar psikolojik’ demek devekuÅŸu gibi başımızı kuma gömmektir.  Ayrıca keÅŸke kriz sadece ekonomi de olsa. -Türkiye’de yönetim krizi var; Türkiye yönetilemiyor, yeni sistem ile iÅŸler içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Ä°ktidara olan güven her geçen gün azalmaktadır. -Türkiye’de demokrasi krizi var: KonuÅŸma yok, tartışma yok, istiÅŸare yok. Muhalif olan herkes ya susturuluyor ya da hainlikle suçlanıyor. Türkiye hızla tek parti ve tek adam hâkimiyetine eviriliyor.” diye onuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.