Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu: İttifakı milletle yapacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimde ittifak konusuna değinerek, "Biz ittifakı, işbirliğini bizzat seçmenlerimizin, vatandaşlarımızın gönlünde yapacağız. Adaylarımız tüm siyasi partilerin seçmenlerinden oy alabilecek nitelikte olacak" dedi. Af konusuna da değinen CHP lideri, "Hukukçulardan oluşan bir ekip teklife bakıyor" diye konuştu



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde ittifak yapıp yapmayacakları konusunda, “Biz ittifakı milletle yapacağız. AKP’ye, MHP’ye, Ä°YÄ° Parti’ye ya da diÄŸer partilere oy veren vatandaÅŸlarımızla ittifak yapacağız. Biz tabanda doÄŸal ittifak yapacağız” dedi.
 
CHP lideri, Hürriyet’ten Abdülkadir Selvi’ye konuÅŸtu. KılıçdaroÄŸlu, yerel seçimlerde Ankara ve Ä°stanbul için özel bir çalışma içinde olduklarını belirterek, “Ankara’yı da Ä°stanbul’u da Balıkesir’i de Denizli’yi de Manisa’yı da Mersin’i de Bursa’yı da Antalya’yı da Adana’yı da alacağız” ifadelerini kullandı.
 
24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi yerel seçimlerde de ittifak yapılması konusuna değinen CHP lideri şunları söyledi:
 
“Zaten yasal olarak ittifak mümkün deÄŸil. Biz ittifakı milletle yapacağız. AKP’ye, MHP’ye, Ä°YÄ° Parti’ye ya da diÄŸer partilere oy veren vatandaÅŸlarımızla ittifak yapacağız. Biz tabanda doÄŸal ittifak yapacağız. VatandaÅŸlarımız CHP adayını görünce siyasi tercihini bir kenara bırakacak. Çünkü bilecek ki CHP’nin adayı seçildiÄŸi an itibariyle tüm beldenin belediye baÅŸkanı olacak, yandaÅŸlık yapmayacak, kendisine oy versin vermesin beldenin, kentin tüm sakinleri için eÅŸit olarak hizmet üretecek. Ve gönül rahatlığıyla CHP’nin adayına oy verecek. Özetle biz ittifakı, iÅŸbirliÄŸini bizzat seçmenlerimizin, vatandaÅŸlarımızın gönlünde yapacağız. Adaylarımız tüm siyasi partilerin seçmenlerinden oy alabilecek nitelikte olacak.”
 
AF TARTIÅžMASI
 
MHP’nin Meclis’e sunduÄŸu af teklifini deÄŸerlendiren Kemal KılıçdaroÄŸlu, “Hukukçulardan oluÅŸan bir ekip teklife bakıyor. Bizim asıl merak ettiÄŸimiz AK Parti’nin nasıl baktığıdır. AKP’nin ne yapacağını ben de merak ediyorum. MHP’nin teklifine bakar, inceleriz. Ancak biz gazetecilerin, milletvekillerinin, STK temsilcilerinin hapiste olduÄŸu bir Türkiye istemiyoruz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.