Sosyal Medya

İran'dan sınır ötesi intikam operasyonları başlıyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun eski komutanı Ahvaz'da askeri töreni hedef alan saldırıya karşılık vermek üzere operasyonlar başlatıldığını belirterek, "İran'ın ilk intikam operasyonu dün gerçekleştirildi ancak bununla yetinmeyeceğiz, sınırların dışına gideceğiz." dedi.



Ä°ran Devrim Muhafızları Ordusu'nun eski komutanı ve Düzenin Maslahatını TeÅŸhis Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızai, Ahvaz'da 25 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi saldırıya karşılık vermek için baÅŸlatılan "intikam operasyonlarının" sınır ötesine taşınacağını söyledi. 
 
Rızai, baÅŸkent Tahran'da katıldığı bir açılış töreninde yaptığı konuÅŸmada, Ahvaz'da askeri töreni hedef alan saldırıya karşılık vermek üzere operasyonlar baÅŸlatıldığını belirterek, "Ä°ran'ın ilk intikam operasyonu dün gerçekleÅŸtirildi ancak bununla yetinmeyeceÄŸiz, sınırların dışına gideceÄŸiz." dedi.
 
Ä°ranlı ÖÄŸrenciler Haber Ajansı ISNA'ya göre Rızai, dün baÅŸlatılan operasyonlar hakkında bilgi paylaÅŸmadı.
 
"Bu terör saldırısı düÅŸmanların insan hakları kisvesi altında Ä°ran halkını yok etme peÅŸinde olduklarını gösteriyor." diyen Rızai, BirleÅŸik Arap Emirlikleri'ne (BAE) baÄŸlı Abu Dabi EmirliÄŸi ve Suudi Arabistan'ın ABD öncülüÄŸünde 5 yıldır Ä°ran'a karşı medya ve ekonomik savaÅŸ sürdürdüÄŸünü ve bu ülkelerin Ä°ran'da terör örgütü olarak kabul edilen Halkın Mücahitleri Örgütü'nü kullandığını ileri sürdü. 
 
Suudi Arabistan ve BAE yönetimleriyle iliÅŸki kurmanın mümkün olmadığını dile getiren Rızai, "Bugün bu ülkelerle iliÅŸki kurmanın Ä°ran'a faydası olmadığını görüyoruz. Onlar savaÅŸ dönemi gibi Ä°ran'ın karşısında duruyorlar." ifadelerini kullandı.
 
Ä°ran'ın güneyindeki Huzistan eyaletine baÄŸlı Ahvaz'da cumartesi günü Ä°ran-Irak savaşının yıl dönümü münasebetiyle gerçekleÅŸtirilen askeri geçit töreni sırasında düzenlenen saldırıda 25 kiÅŸi ölmüÅŸ, 69 kiÅŸi yaralanmıştı.
 
Ä°ranlı yetkililer, saldırıyla ilgili ABD, Suudi Arabistan, BAE ve Ä°srail yönetimlerini suçluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.