Sosyal Medya

Güncel

Lübnan'da seçim sonrası silahlı gruplar meydanda!

Lübnan'da 9 yıl aradan sonra pazar günü gerçekleşen seçimlerin ertesinde başkent Beyrut'ta arbede yaşandı.



Lübnan Ulusal haber ajansı NNA'ya göre, motosiklet kullanan silahlı bir grup, Saint-George bölgesinde eski Başbakan Refik el-Hariri heykeli üzerine parti bayrağı çekti.

Silahlı kişilerin daha sonra başkentin batısındaki Aişe Bekkar bölgesine geçtiği ve etraftakilere ateş açtığı ancak olayda yaralanan olmadığı belirtildi.

Başbakan Saad el-Hariri'nin, olay üzerine Genelkurmay Başkanı Joseph Avn ve İç Güvenlik Güçleri Genel Müdürü Tümgeneral Imad Osman'ı arayarak başkentte yaşanan arbedeye müdahale etmesini ve gereken tedbirleri en kısa sürede almasını istediği ifade edildi.

Bunun üzerine orduya bağlı güçler, devriye araçlarıyla ve Beyrut'un farklı bölgelerine kontrol noktaları kurarak güvenliği sağlamaya çalıştı.

2018-05-08_05h51_26

2018-05-08_05h50_52

2018-05-08_05h51_03

MECLÄ°S BAÅžKANINDAN KINAMA

Meclis Başkanı Nebih Berri ise Beyrut sokaklarında yaşanan olayları kınadı.

Emel Hareketi'nin de lideri olan Berri, "Başkent'te Emel Hareketi ile Hizbullah yanlılarının gerçekleştirdiği bu menfur olayları kınıyoruz." ifadesini kullandı. Berri, bu tür sorumsuz davranışların İmam Sadr ve Hizbullah'ın ahlak ve davranışlarını yansıtmadığını kaydetti.

Lübnan'da gerçekleştirilen seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, Hizbullah-Emel ittifakı Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın partisi Özgür Yurtseverler Hareketi ile Başbakan Saad Hariri'nin partisi Müstakbel Hareketi'ne karşı büyük ilerleme kaydetmişti.



AKKAR'DA OYLAR YENÄ°DEN SAYILIYOR

Lübnan İçişleri Bakanı Nuhad el-Meşnuk, ülkenin kuzeyindeki Akkar kentinde oyların yeniden sayılması nedeniyle buradaki sonuçların açıklanmasının geciktiğini duyurdu.

Meşnuk, ülkede 9 yıl aradan sonra pazar günü gerçekleşen seçimlerle ilgili başkent Beyrut'ta basın toplantısı düzenledi.

Akkar kentinde sandık kurulu görevlileri arasında çıkan anlaÅŸmazlık nedeniyle oyların yeniden sayıldığını ve bu nedenle de sonuçların gecikmeli olarak açıklanacağını söyleyen MeÅŸnuk, çıkan anlaÅŸmazlıkla ilgili bilgi vermedi. MeÅŸnuk, buradaki oylar yeniden sayıldıktan sonra sonuçların bugün Meclis BaÅŸkanı ve Anayasa Konseyi BaÅŸkanına gönderileceÄŸini aktardı.

Meşnuk ayrıca, seçim sonuçlarının 48 saat içinde İçişleri Bakanlığının internet sitesinden duyurulacağını açıkladı.

Lübnan'da yeni bir siyasi döneme girildiÄŸini ve seçimlerin mümkün olan en az hatayla gerçekleÅŸtiÄŸini belirten MeÅŸnuk, nispi temsil sisteminin Lübnan'da ilk defa uygulanmasından dolayı yapılan hatalar olduÄŸunu ve bunu inkar etmediklerini ifade etti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.