Sosyal Medya

Güncel

BBP lideri Destici: 'Cumhur ittifakı'nda ismimizin olmaması bizim kararımız

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 24 Haziran seçimlerinde AK parti listelerinden kendisinin de aday olacağını söyledi. NTV'de soruları yanıtlayan Destici, 'cumhur ittifakı'nda isimleriyle yer almamalarını da kendi kararları olarak açıkladı.



24 Haziran seçimlerine 48 gün kaldı ve bu seçimlerde Türkiye yeni bir tecrübe yaşayacak.
 
‘Cumhur ittifakı’nda yer alacak olan BBP Genel BaÅŸkanı Mustafa Destici, NTV’den Özgür AkbaÅŸ'ın sorularını yanıtladı.
 
Protokolde "BBP de bu ittifakın bir parçası konumundadır" deniyor ama ittifakta logonuz olmayacak, ittifak metnine imza da atmadınız. BBP ittifakta nasıl yer alacak? 
 
"Ä°lk defa iki seçim bir arada olacak. Ä°lkler yaÅŸanacak. BBP olarak 16 Nisan’da 'evet' dedik ve sistemin deÄŸiÅŸmesine katkıda bulunduk. Sözde parlamenter sistem; 12 Eylül darbecilerinin ürünü olan bir sistem vardı. Bunun deÄŸiÅŸmesi gerekiyordu, Türkiye’nin önünü tıkıyordu. Hem yönetimde istikrar hem de temsilde adalet saÄŸlanacak. Åžimdi bunları saÄŸlama imkanı oldu. Buna ‘hayır’ diyenler bugün ittifak yaptılar ve mecliste temsil imkanı olmayan tüm partiler buna kavuÅŸtular.
 
Biz sadece ittifak anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸine deÄŸil uyum paketine de destek verdik. Seçimler yapılırken de seçim güvenliÄŸiyle ilgili maddelerin de faydalarını göreceÄŸiz. Gerekli deÄŸiÅŸikliklerdi. 
 
 (Anayasa Mahkemesi esastan inceleyecek) Olumsuz bir ÅŸey çıkacağını düşünmüyorum. Biz de inceledik ve seçimleri tamamen güvenli hale getirmek için yapıldığını gördük. Türkiye’de seçimler zaten güvenliydi. Åžimdiden seçime gölge düşürme çabaları var bundan uzak durulması lazım.
 
Seçimlerin erkene alınması da olumlu. Alınması gereken kararlar var ve seçimin bitmesi, Türkiye’nin önüne bakması lazım. Seçim tartışmaları bitmeli.
 
 Biz BBP olarak ittifakta nasıl yer alacağımzı kurullarımızda görüştük. Sayın CumhurbaÅŸkanı amblemimizle de yer alabileceÄŸimizi söylediler. Ä°yi niyetli ve yapıcıydı. Sayın Bahçeli hem referandum hem de ittifak çaÄŸrısı yaptı ve kendisine de teÅŸekkür ediyorum. Siyasi partilerin önünü açtı ve meclisin güçlenmesine neden oldu ittifak yasası. 
 
Tartıştık ve deÄŸerlendirdik; Adalet ve Kalkınma Partisi listelerinden seçime girme noktasında karar aldık. Görüşmeler gerçekleÅŸti ve BBP artık ‘cumhur ittifakı’ içerisindedir. Adımız ve amblemizle deÄŸil ama AK Parti listelerinde yer alacağız. Ä°sim ve amblem konusunda biz karar verecektik ve yetkili kıurulalarımızdan bu karar çıktı.
 
(Kaç kontejan ve siz aday olacak mısınız?) Biz bir pazarlık içine girmedik. Ãœlkemizin içinde bulunduÄŸu koÅŸulları da göz önünde bulundurduk. Bizi, kamuoyunu ve camiamızı tatmin edecek bir ÅŸekilde sonuçlanacaktır. Sayılar üzerinde takılıp kalmanın bir yararı yok. ÖnceliÄŸimiz Türkiye’nin, milletin, Türk ve Ä°slam coÄŸrafyasının kazanması. BBP kurumsal olarak meclise taşınacak, bu önemli. Hem ‘cumhur ittifak’ı’ hem de bu ittifakının cumhurbaÅŸkanı adayı kazanacaktır. Öncelik, kaç milletvekliliyle BBP’nin temsil edileceÄŸi deÄŸil vatan ve milletin geleceÄŸi. Ä°nÅŸallah ben de aday olacağım. 
 
(O zaman bakan ve baÅŸkan yardımcılığı beklemiyorsunuz) Böyle bir görüşmemiz ve talebimiz olmadı. ‘Cumhur ittifakı’nın baÅŸarılı olması konusunda en üst seviyede nasıl katkı vereceksek onun için çalışacağız.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın seçim kampanyasında BBP nerede olacak, nasıl destek verecek?  
 
"BBP olarak tüm yönetim kadrolarıi teÅŸkilat birimleri, Alperen Ocakları, gençlik teÅŸkilatlaRImız ve Avrupa’da gönül bağı içinde olduÄŸumuz derneklerle sahada olacağız. Sayın ErdoÄŸan’ın seçilmesi noktasında elimizden gelen gayreti göstereceÄŸiz. Tüm seçim çevrelerinde çalışacağüız ‘cumhur ittifakı’ için. Uyumlu bir çalışma gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Kendi yürüteceÄŸimiz çalışmalar da olacak ve Sayın CumhurbaÅŸkanı'nın kampanyasında da üzerimize düşeni gerçekleÅŸtirceÄŸiz. Arzu edilirse Sayın CumhurbaÅŸkanı’nın mitinglerine de katılırım. Bunlar henüz konuÅŸulmadı. Ayın 21’inde listeler verilip seçim beyannameleri hazırlandıktan sonra, kanaatim odur ki, ayrı yapacağımız ve birliklte yürüteceÄŸimiz çalışmalar olacaktır. 
 
CumhurbaÅŸkanı adayları netleÅŸiyor, nasıl bir yarış yaÅŸanır? 
 
Demokratik ve güzel bir yarış olur. Bu 16 Nisan referandumunun bir sonucu. Referandum yapılmamış ve uyum yasası çıkmamış olsaydı, Saadet Partimizin genel baÅŸkanının böyle bir ÅŸansı yoktu. Halkın yönetime katılması iÅŸte bu. Bunun sonuçlarını yaşıyor Türkiye. 
 
Ä°ddiaları, 'yeni sistem meclisi etkisiz hale getiriyor' ÅŸeklinde. Bu külliyen doÄŸru deÄŸil. Öyleyse bu mücadele, bu ittifaklar niye. Bu sistemle birlikte TBMM asli vazifesiyle birlikte daha da güçleniyor. Bu yeni sistemin kıymetini bilip, bunun devam etmesi noktasında tüm ittifaklarda bulunanlar, diÄŸer siyasi partiler, tüm adaylar destek olmalı. Buradan geri dönmek söz konusu deÄŸil. Bunun için anayasa referandumu lazım ve bu mümkün görünmüyor. Benim gördüğüm, Sayın CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan seçimi birinci turda kazanacak ve 'cumhur ittifakı' da mecliste çoÄŸunluÄŸu elde edecek. Hele ki, HDP’nin barajı aÅŸmadığı bir noktada, anayasa deÄŸiÅŸlikliÄŸinin üzerinde bir milletvekili sayısıyla seçimi galip bitirecekltir diye düşünüyorum.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.