Sosyal Medya

Dünya

Suudi Arabistan'a kilise inÅŸa edilecek

Suudi Arabistan ile Vatikan arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan iş birliği anlaşmasının detayları gün yüzüne çıktı. Buna göre Vatikan Suudi Arabistan'da kilise inşa ettirecek. Fransız Kardinal Tauran, "Suudi yetkililer ülkeye yeni bir imaj kazandırmaya hazır olduklarının işaretini verdi" dedi.



Mısır medyasında yayımlanan bir haberde, Suudi Arabistan’ın, Vatikan’la, Suudi Arabistan’daki Hristiyan vatandaÅŸları için kilise inÅŸası konusunda anlaÅŸma imzaladığı yer aldı.
 
AnlaÅŸmanın, Vatikan’da dinler arası diyalog dairesinden Fransız Kardinal Jean-Louis Tauran’nın geçen Nisan ayında Suudi Arabistan Krallığına yaptığı ziyareti sırasında imzalandığı kaydedildi.
Vatican News’ta bir röportajı yayımlanan Tauran, Suudi Arabistan ile daha çok diyaloÄŸa yönelik bir deklarasyon imzalandığını doÄŸrulamasına raÄŸmen Suudi Arabistan’da kilise inÅŸası konusunda bir açıklamada bulunmadı. Tauran’ın Suudi Arabistan ziyaretinde yüksek seviyeli yöneticiler ve Suudi Kral Selman bin Abdülaziz ile de görüştüğü kaydedildi.
 
Tauran, Suudi Arabistan’a yaptığı ziyaretinin ardından Vatikan Radyosunda yaptığı konuÅŸmada, "Ziyaretim sırasında, okullarda Müslüman ve gayri Müslümların iyi görüştüklerini, onların ikinci sınıf vatandaÅŸ kabul edilmediklerine vurgu yaptım" dedi.
 
Kardinalden açıklama
 
Vatikan’da dinler arası diyalog dairesinden Fransız Kardinal Jean-Louis Tauran konuyla ilgili Vatican News’e konuÅŸurken Tauran, “Suudi Arabistan ziyaretimde yüksek seviyeli yöneticiler ve Suudi Kral Selman bin Abdülaziz ile görüştüm. Ziyaretim sırasında, okullarda Müslüman ve gayrimüslimlerin iyi görüştüklerini, onların ikinci sınıf vatandaÅŸ kabul edilmediklerine vurgu yaptım. YakınlaÅŸma sürecinin baÅŸlamasından memnuniyet duyuyorum. ‘Suudi yetkililer ülkeye yeni bir imaj kazandırmaya hazır olduklarının iÅŸaretini verdi” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.