Sosyal Medya

Güncel

Abdullah Gül'den Hulusi Akar'ın ziyaretine ilişkin açıklama

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada "Ziyaret oldu, gizli kapaklı değil" dedi. Gül, ziyarette "Herhangi bir tehdit ve saygısızlık olmadığını" söyledi.



11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın ziyaretiyle ilgili, "Böyle bir ziyaret oldu. Ama herkesin gözü önünde gündüz vakti olan bir ziyaret. Gizli kapaklı bir tarafı söz konusu değil" dedi.
 
Abdullah Gül Cuma namazını Maslak'taki İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde yer alan Fatih Ormanı Camii'nde kıldı. Gül camiden çıkarken Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın ziyaretiyle ilgili soruyu yanıtladı.
 
Abdullah Gül,  "Gördüğüm kadarıyla bugün Ankara'da bir açıklama yapılmış zaten. Söylenenlerin hepsi doÄŸru. Açıklamadakiler doÄŸru. Böyle bir ziyaret oldu. Ama herkesin gözü önünde gündüz vakti olan bir ziyaret. Gizli kapaklı bir tarafı söz konusu deÄŸil. Ayrıca söylendiÄŸi gibi herhangi bir ÅŸekilde tehdit, empoze veya herhangi saygısızlık bunlar asla söz konusu deÄŸil. Bunun bilinmesini isterim. Ofisimde olan bir ÅŸey. Ofisimle zaten yan yana 3. Kolordu'yla. Dolayısıyla o açıklamalar doÄŸru" diye konuÅŸtu.
 
ENİŞTESİ GÖRÜŞMEYİ DOĞRULAMIŞTI
11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül’ün eniÅŸtesi ve eski AK Parti Ä°zmir Milletvekili Mehmet TekelioÄŸlu, sosyal medya hesabından görüşmeyi doÄŸrulamıştı. Gül’ün, “Madem Türkiye’nin gidiÅŸatı ile ilgili bir takım kaygılarım var, o halde ateÅŸten gömleÄŸi giymekten kaçınmak olmazdı. Ãœzerimde bir vebal varsa bunu yerine getirmenin yolu sorumluluk üstlenmek olmalıydı” diye düşündüğünü savunan TekelioÄŸlu, sosyal medya hesabından ÅŸu paylaşımı yapmıştı:  
 
“Bir baÅŸka önemli husus Abdullah Bey’in de bahsettiÄŸi, kendi üzerinde geniÅŸ bir mutabakatın mevcut olup olmadığı konusudur. Bu konu biraz yanlış anlaşılmış gibi. Abdullah Bey, Temel KaramollaoÄŸlu kendisiyle temas ettiÄŸinde bu geniÅŸ toplumsal mutabakat konusunu önemsediÄŸini söylüyor.
 
Abdullah Gül, halkı Müslüman olan ülkeler coÄŸrafyasını iyi bilir. Sohbetlerinde sık sık bu ülkelerin iç çekiÅŸmelerden ne kadar zarar gördüğünü anlatır ve Türkiye’yi böylesi bir çekiÅŸmeye sürükleyebilecek adımlardan herkesin uzak durmasını tavsiye eder. Sözünü ettiÄŸim iç çekiÅŸmeye meydan vermeden, CumhurbaÅŸkanlığı gibi bir makamın AK Parti geleneÄŸinden gelen bir kiÅŸi tarafından doldurulmasını temin etmenin yolu, yarışın iki kurucu arasında geçmesini saÄŸlamak idi.
 
Ä°brahim Kalın ile Hulusi Akar’ın ve daha baÅŸkalarının Abdullah Bey’i ziyaretleriyle bu anket sonuçlarını iliÅŸkilendirenler var ama dayanakları nedir, bilmiyorum. Abdullah Bey’in yakın çevresinden sızan bilgiler Kalın ve Akar’ın üç saate yakın Abdullah Bey’i dinlemek zorunda kaldıkları ÅŸeklinde. Abdullah Bey’in, KaramollaoÄŸlu’nun temaslarıyla ortaya çıkan durumda bir çatı aday olma arzusu hiç olmadı. Toplumsal mutabakat realize edilebilseydi, yüz bin imza ile bağımsız aday olacaktı, bunun çatı adaylıktan önemli bir farkı olduÄŸunun ısrarla vurgulandığını biliyoruz.” 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.