Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan Gül yorumu: Beni bu konuda hiç konuşturmayın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerde aday olmayacağını açıklayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kararıyla ilgili “Beni bu konuda hiç konuşturmayın. Benim bu konuda herhangi bir açıklama yapmama gerek yok. Neyin ne olduğunu herkes gayet iyi biliyor” dedi.



Hürriyet Gazetesi'nden Hande Fırat'ın haberine göre; ErdoÄŸan, Özbekistan ve Güney Kore ziyaretlerinin ardından kendisine eÅŸlik eden gazetecilere Seul’de yaptığı açıklamada özetle ÅŸunları söyledi:

Manifestomuzu açıklayacağım

“24 Haziran seçim süreci ile ilgili manifestomuz hazır. Pazar günü Ä°stanbul’da açıklayacağım. 24 Haziran Türkiye için yeni bir dönem, yeni bir kırılma noktası olacak. DiÄŸer adayların hedefini bilmiyorum. Ama bizim hedefimiz çok büyük. Daha güçlü, daha müreffeh ve daha özgür bir Türkiye’ye yürümekte kararlıyız. Bunları manifestomuzda açık ve net ortaya koyacağız.

Bakanlar Münbiç'i konuşacaklardır

(Menbiç’teki son durum) Afrin’deki temizlik harekâtı yüzde yüz bitmiÅŸ deÄŸil. El yapımı bombalarla ilgili ciddi netice alındı. Ä°dlib ve Tel Rıfat ile ilgili süreçler devam ediyor. DışiÅŸleri Bakanımızın bir ABD ziyareti olacak. O ziyarette ABD DışiÅŸleri Bakanı Pompeo ile Münbiç’i de konuÅŸacaklardır. Bizler, Münbiç’in YPG ve PYD’den temizlenmesine yönelik gerekli adımlar atılmasını temenni ediyoruz.

Bir devlet adamına yakışmıyor

(Fransa CumhurbaÅŸkanı Macron ne yapmak istiyor?) Söylemlerinde tutarlılık olduÄŸu söylenemez. Åžu anda Fransa’daki grevler, karışıklıklar da sıkıntı içinde olduÄŸunu gösteriyor. Birilerinin arasını açmak gibi ifadeler bir devlet adamına yakışmıyor. Bizim Batılı ülkelerle olduÄŸu gibi Rusya ile de iyi bir hukukumuz var. Hiç kimse hiçbir ülkeyle aramızı açamaz. Kaldı ki Macron, Astana ve Soçi çerçevesinde bizim Rusya ve Ä°ran’la yaptığımız zirvelere de katılmak istedi. Yaptığımız görüşmeler neticesinde, 3 artı 1 ÅŸeklinde olabilir demiÅŸtik. Bunu Macron’a ilettik. Ä°lettiÄŸimizde ise Duma ve Ä°dlib’deki geliÅŸmeleri bahane göstererek gelemeyeceÄŸini söyledi. Balkanlar konusuna gelince bizim oralardaki ülkelerle çok derin tarihi ve kültürel baÄŸlarımız, oralarda yaÅŸayan soydaÅŸlarımız var. Oralardaki ülkelerle gayet güzel iliÅŸkilerimiz var. Hiç kimse bunları yok sayamaz. Dolayısıyla benim temennim, Macron’un aktardığınız türden yanlış yaklaşımlarda bulunmamasıdır.

(Batı basınında ErdoÄŸan aleyhtarı çaÄŸrılar) Bu yeni deÄŸil. Bunu daha önceki seçimlerde de, 7 Haziran’da da, 1 Kasım’da da gördük. Bunları hiç önemsemedik. Bazı Avrupa ülkelerinin, siyasetçilerimiz, vatandaÅŸlarımız aleyhinde tavırlar sergilemesi elbette demokratik bir tutum deÄŸildir. Seçimlere, kampanyalara herkes saygı göstermeli. Nitekim biz Avrupa’da seçim yapılan ülkelerdeki liderleri arayıp kendilerini tebrik etmekten çekinmedik. Çünkü biz yeni bir sayfa açılsın, iliÅŸkiler iyi olsun istiyoruz.

Cumhur İttifakı açık ara önde

(Muhalefetin seçim ittifakı) Bunlar ülkeye bir şey kazandırma gayreti içinde değiller. Cumhurbaşkanı adayını dahi bunca zamandır belirleyememiş olmaları bunların ne denli başarısız olduklarını gösteriyor. Milletimiz, bunların oyununa gelmeyecektir. Onların parlamentoda da umdukları sonucu alabileceklerine inanmıyorum. Mevcut kamuoyu araştırmaları, bunu net gösteriyor. Araştırmalara göre Cumhur İttifakı, açık ara önde.

Beni bu konuda hiç konuşturmayın

(Abdullah Gül’ün adaylığı; hayal kırıklığı yaşıyor musunuz?) Beni bu konuda hiç konuÅŸturtmayın. Benim bu konuda herhangi bir açıklama yapmama gerek yok. Neyin ne olduÄŸunu herkes gayet iyi biliyor.

(FETÖ’nün beyin takımından Adil Öksüz, Zekeriya Öz gibi isimler getirilebilecek mi?) En son 83 oldu. Yurtiçinde de yurtdışında da inlerine girmeye devam edeceÄŸiz. Nerede olurlarsa olsunlar, suçluların her yerde peÅŸlerinde olacağız. Yakaladıkça da alıp geleceÄŸiz.”

Taih yeniden yazılıyor

Özbekistan ve Güney Kore ziyaretlerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Özbekistan’a yaptığımız ziyarete TaÅŸkent ile baÅŸlamıştık. Sayın Åžavkat Mirziyoyev ile ikili ve heyetler arası yapmış olduÄŸumuz görüşmelerde 24 anlaÅŸma imzaladık. Buhara bizim tarihimizde çok anlamlı ve farklı bir yer. GeçmiÅŸte bir ziyaretim olmuÅŸtu, merhum Turgut Bey’in oraları ziyaretinden sonra benim de gönlümde ukde idi. O dönemden beri arzu ettiÄŸim bu ziyareti nihayet gerçekleÅŸtirmenin mutluluÄŸu içerisindeyim. Buralar bizim ana yurt olarak iyi deÄŸerlendirmemiz gereken yerler. Åžavkat kardeÅŸimle onu konuÅŸtuk, bizim yoÄŸun bir ÅŸekilde Özbekistan-Türkiye veya diÄŸer ana yurtlarımızla kültür turizmi paketlerini gerçekleÅŸtirerek ciddi bir hareketlilik meydana getirebiliriz. Tüm Orta Asya’yı kapsayacak ÅŸekilde paket turizmle anlam kazandırabiliriz. Özbekistan ile ikili iliÅŸkilerimizde bu yeni sayfayı açıyoruz. Bizi çok iyi ağırladılar, her alanda iliÅŸkileri geliÅŸtirme gayreti içindeler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaÅŸları otuz güne kadar vizesiz seyahat edebilecekler. Sadece Ä°slam dünyasının deÄŸil, islam dünyası dışından da turist akımı olduÄŸunu gördük. Ä°slam dünyası dışından da ilgi alaka olduÄŸuna göre burada inanç turizmini yaygınlaÅŸtırmamız lazım. Özbekistan’a çok daha fazla imkân saÄŸlayacaktır. Özbekistan ziyareti sonrası Güney Kore ziyaretine geçtik. Dostumuz kardeÅŸimiz olan Güney Kore’ye tarihin adeta yeniden yazıldığı bir dönemde önemli bir ziyaret gerçekleÅŸtirdik. Güney ve Kuzey Kore arasındaki yakınlaÅŸmayı, barışı ve nükleer silahsızlanma sürecini desteklediÄŸimizi daha ilk gün açıklamıştım. Kutlamamı yapmıştım. Görüşme yapılırken sosyal medya üzerinden yayınladığım Korece mesaj burada çok olumlu ve önemli karşılandı. Bunu da özellikle kendileri ifade etti. Güney Kore’de FETÖ’ye ait yapılanmaların sona erdirilmesi konusunu da gündeme getirdik. FETÖ ile mücadelemiz küresel ölçekte aynı kararlılıkla devam edecek. Özbekistan ve Güney Kore farklı ülkeler ama ikili iliÅŸkileri iyi. Bizim onlarla iliÅŸkilerimiz iyi. Bu izlediÄŸimiz çok yönlü dış politikanın en somut göstergelerinden biri. Türk dünyası ve Güney DoÄŸu Asya ile iliÅŸkileri geliÅŸtirmekte kararlıyız. Bu konuda gösterilen ilgi alaka bizleri mutlu etti.”

Bosna'da Salon Toplantısı

Biz bildiÄŸimiz yoldan kararlı biçimde ilerlemeye, doÄŸru olanı yapmaya devam edeceÄŸiz. Avrupa’da bazı ülkelerin kampanya için salon veririz, vermeyiz tartışmasını yapmakta oldukları bir ortamda, biz de oralarda yaÅŸayan vatandaÅŸlarımızla Bosna Hersek’te buluÅŸmayı tercih ettik. Avrupa ülkelerinden gelecek vatandaÅŸlarımızla, Bosna Hersek’teki bir salonda bir araya geleceÄŸiz. Avrupa’daki vatandaÅŸlarımız da yaÅŸadıkları ülkelerde çalışmalarını sürdürecekler elbet.

Takip ediyoruz

(Netanyahu gizli dosyaları açıkladı. İran ile ilgili açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?) Durmadan ortaya birçok şeyler atılıyor. Bölgeye ilişkin haberleri ve gelişmeleri elbette bizler de takip ediyoruz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.