Sosyal Medya

Güncel

Suudi Arabistan'dan Medine'ye yasak!

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı'nca geçtiğimiz hafta aralarında Nur Dağı, Hudeybiye, Curane gibi islam tarihi açısından büyük önem taşıyan Nebevi Mekanların ziyarete yasaklanması kararı genişletilerek Medine-i Münevvere'dede uygulanmaya başlandı.



Suudi Arabistan yönetimi skandal kararından vazgeçmiyor. GeçtiÄŸimiz hafta Hac Bakanlığı tarafından yayınlanan kararnameyle Nebevi Mekanların çoÄŸunun ziyaret edilmesinin yasaklanması Ä°slam Dünyasında büyük tepki toplamaya devam ederken, yasağın kapsamı geniÅŸletilerek Medine-i Münevvere'de bulunan Uhud ÅžehitliÄŸi, Okçular Tepesi, Kuba Mescidi, Kıbleteyn Mescidi ve Yedi Mescitler'in de aralarında bulunduÄŸu bir çok önemli Nebevi Mekanın ziyaret edilmesi yasaklandı.

TÃœRKLERE MÃœDAHALE ETTÄ°LER

Polis ve mutavvalar (ahlak polisi) dün Medine-i Münevvere'de Uhud ÅžehitliÄŸi ve Okçular Tepesi'ni ziyaret eden Türkiye'li bir gruba müdahale etti. Ziyaret esnasında anlatım yapan rehber ve tur görevlisine müdahale ederek, ziyaretin sonlandırılmasını isteyen polisler, tur görevlilerini ve beraberlerindeki megafonu polis araçlarına bindirerek 3 saate yakın bir süre alıkoydu.

Ziyaretçilerin kullandığı otobüslere de cezai işlem uygulayan polisler 3 saatlik bekletmenin ardından grubu kaldıkları otele gönderdi. Yasaklamanın Medine-i Münevvere'de ki ziyaret yerlerini de içine aldığını belirten resmi bir kararname yayınlanmamasına rağmen uygulanması ise tepkilerin artarak devam etmesine neden oluyor.

Kaynak: MuslimPort

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.