Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özbekistan ve Türkiye el ele vereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "bugün 5 milyar dolar olarak yeni hedef belirledik. 33 milyon Özbekistan, 81 milyon Türkiye, el ele vereceğiz bunu da başaracağız" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Parlamentosu'na hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Evimize dönmüş hissediyoruz"

Ata yurdumuz, gözbebeÄŸimiz Özbekistan’a yaptığım devlet ziyareti vesilesiyle siz deÄŸerli kardeÅŸlerime hitap etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Özbekistan’da kendimizi evimizde, hatta evimize dönmüş hissediyoruz.

"Hem Türkiye hem de Özbekistan 1990'lara nazaran çok daha güçlüdür"

Gönüller arasına sınır çizilmez. Kalpleri, yürekleri bir olanlar için mesafelerin önemi yoktur. Bizim dinimizde kardeÅŸlik en önemli hazinedir. Türk hükümetleri Özbekistan’ın geliÅŸmesine destek olabilmek için imkanlarını seferber etmiÅŸtir. Bugün hem Türkiye hem de Özbekistan 1990'lara nazaran çok daha güçlüdür. Özbekistan kalkınma ve refah yolunda çok hızlı mesafe katediyor. Özbekistan'ın yeniden yükseliÅŸ döneminde Türkiye her türlü desteÄŸi vermeye hazırdır.

"Bugün 25 anlaşma imzaladık"

Güçlü işbirliği yaparak ilişkilerimizi kardeşliğimize yakışır noktaya süratle getireceğiz. Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi'ni oluşturduk. Tarımdan turizme her alanda iş birliğimi daha da kuvvetlendireceğiz. Bugün 25 anlaşma imzaladık. Özbekistan herhalde bugüne dek böyle büyük bir paket imzalamamıştır. Bugün kardeşimin de ifade ettiği gibi biz de ilk defa bu kadar çeşitli, bu kadar zengin bir anlaşma imzalıyoruz.

"Türkiye her türlü desteği vermeye hazırdır"

Kalkınmada özellikle de istikrar ve güven olmazsa olmaz iki baÅŸlıktır. Bunu baÅŸardığımız anda inanıyorum ki Özbekistan çok kısa zamanda kiÅŸi başı milli gelirini üçe, beÅŸe, ona katlayacaktır. Yeraltı, yerüstü zenginliklerle Özbekistan zengin topraklardır. Özbekistan’ın bu yeni yükseliÅŸ döneminde Türkiye her türlü desteÄŸi vermeye hazırdır.

"Özbekistan ve Türkiye el ele vereceğiz"

Ticaret hacmimizin geçen yıl yüzde 25 oranında artarak 1,5 milyar dolara ulaştı. Bugün 5 milyar dolar olarak yeni hedef belirledik. 33 milyon Özbekistan, 81 milyon Türkiye, el ele vereceğiz bunu da başaracağız. Karşılıklı yatırımları artırmak için çabalarımızı yoğunlaştıracağız.

-Buhara'nın, Semerkand'ın manevi iklimini yaÅŸamak için insanlarımız buraya geliyor. Artık Türkiye’den Özbekistan’a, Özbekistan’dan Türkiye’ye geliÅŸ gidiÅŸler daha fazla artacaktır.

-KurtuluÅŸ Savaşı’mız Türkiye ile Özbekistan arasındaki dayanışmanın örnekleriyle doludur.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.