Sosyal Medya

Güncel

Almanya Çavuşoğlu'nun konuşma yapmasını yasakladı

Almanya'da KRV eyalet hükümeti, Almanya'nın Solingen şehrindeki anma törenine katılacak olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yapacağı herhangi bir seçim konuşmasın yasak koydu.



Düsseldorf eyalet parlamentosunun Sosyal Demokrat ve YeÅŸiller milletvekillerinin ÇavuÅŸoÄŸlu’nun parlamentoda konuÅŸma yapmaması için görüştükleri ve mutabık kaldıkları belirtildi. KRV eyalet parlamentosu Ä°htiyarlar Heyeti'nin bu yöndeki uzlaÅŸmasının Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve YeÅŸiller Parti grupları tarafından da onaylandığı ifade edildi.

KRV eyaleti hükümetinin sözcüsü Christian Wiermer, Solingen saldırısının yıldönümü anmasının, "siyasi parti çekiÅŸmeleriyle" gölgelenemeyeceÄŸini ifade ederek, 29 Mayıs 1993’teki saldırının "ne Almanya ne de Türkiye’deki seçim kampanyası için bir siyasi parti kavgasına dönüştürülemeyeceÄŸini" söyledi.

KRV eyaletinin Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partili BaÅŸbakanı Armin Laschet, Solingen saldırısının kurbanı olan Genç ailesinin isteÄŸi üzerine Düsseldorf'taki eyalet parlamentosunda düzenlenecek anma etkinliÄŸine DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu’nu davet etmiÅŸti.

Öte yandan, Solingen'de 29 Mayıs'ta düzenlenecek anma törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılacağı bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.