Sosyal Medya

Güncel

HDP'den flaş Abdullah Gül açıklaması

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, partisinin Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında seçim gündemine ilişkin soruları cevapladı.



Halkların  Demokrat Partisi Sözcüsü gazetecilerin sorularını cevapladı.Bilgen sorulara yanıt olarak şöyle konuÅŸtu:

Soru: HDP’nin ikinci turu boykot etme ihtimali var mı?

Muhalefet iktidardan farksız bir söylem içine girerse seçmenlerimizi sandığa nasıl davet edeceÄŸiz? Bu bizim bir kararımız, bir planımız, tercihimiz asla deÄŸil. Biz katılımı en yüksek düzeye çıkaracak bir kampanya yapacağız. Parlamento’daki temsil düzeyimizi 7 Haziran’ın üzerine çıkaracağız. Hem de CumhurbaÅŸkanı adayımızın tüm Türkiye’nin CumhurbaÅŸkanı adayı olması için elimizden geleni yapacağız.

Bunun mümkün olacağına inanıyoruz, ama bu mümkün olmadığında muhalefet iktidardan farksız bir söylem içine girerse, biz seçmenlerimizi sandığa nasıl davet edeceÄŸiz? Kendi kitlesini fanatize etmek isterken, baÅŸka bir kitleyi dışlamanın Türkiye’yi getirdiÄŸi nokta ortada. Bölünmeye ve kamplaÅŸmaya karşı cesaret sergilemek gerekir. Ä°leri görüşlü siyaset bunu gerektirir. Ä°ktidar partisinin söylediÄŸinden bir adım ileri giden bir demokrasi konsepti ortaya konmadığı sürece, toplumsal psikolojinin nasıl seyredeceÄŸine iliÅŸkin bir tespit ortaya koyuyorum. Parti kurullarımızda asla boykot gündeme gelmedi. Biz ikinci tura adayımızın kalacağına inanıyoruz. Biz en zor ÅŸartlarda, en ağır bedeli ödeyen toplumsal kesimler adına siyaset yapıyoruz. Bizim daha fazla kaybedeceÄŸimiz bir ÅŸey yok. Bu durumdan çıkmak zorunda kendini hissedenler, en az bizim kadar özverili olmalıdır.

Soru: Çatı aday olarak Abdullah Gül’ün adı geçiyor. Böyle bir çatı aday olabilir mi?

Biz başından itibaren kendi adayımızla girme kararlılığımızı ve çok adayın muhalefetin iÅŸini kolaylaÅŸtıracağını söyledik. Ama buna raÄŸmen bir çatı aday formülü geliÅŸirse bunu tartışırız. Ama görünen o ki, seçim takvimi neredeyse bitiyor, ama sizin andığınız en çok konuÅŸulan isim henüz bir ÅŸey söylemedi. Türkiye birkaç kiÅŸinin tercihlerine kaderini teslim edemeyecek kadar büyük bir ülke. Bu kadar ağır bedeller ödenirken, herkes risk almalı. Birkaç isim dışında alternatifler niye konuÅŸulmuyor? Tıpkı bizim adayımız gibi pek çok çevreden oy alabilecek baÅŸka isim yok mu Türkiye’de? Ana muhalefetin ya da SP’nin önereceÄŸi isim kalmadı mı? Kendi kendini bloke edecek, kendi elini daraltan bir yaklaşım Türkiye’ye zarar veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.