Sosyal Medya

Güncel

Mustafa Destici adaylığını açıkladı

Bugün saat 15.00’de ittifak içeriğin netleşmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçimde milletvekili adayı olacağını da açıkladı.



Bugün saat 15:00'da CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile görüşecek olan BBP’nin Genel BaÅŸkanı Mustafa Destici açıklamalarda bulundu. Destici açıklamasında “Oyumuzdan çok sempati alanımız çok daha yüksektir. Oyumuz 1 ise sempati alanımız 20’dir” dedi. Ä°ttifakta, MHP gibi kendi amblem ve listeleriyle yer almayı istediklerini ancak bunun CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan ile görüşmelerinden sonra netleÅŸeceÄŸini belirtti.

SAYI PAZARLIÄžINA GÄ°RMEDÄ°K

“Ä°ttifakta 2 ÅŸekilde yer alınıyor. Ä°lki, kendi amblem ve listenizle, ikincisi bir baÅŸka partinin listesinden. Biz kendi amblem ve listemizle girmek isteriz. Bunun için de ittifak paydaÅŸlarıyla görüşüp deÄŸerlendirmelerini almak isteriz. MHP’den bu konuda bize olumsuz yönde gelen bir ÅŸey yok. Bunu sonuçta CumhurbaÅŸkanıyla görüşeceÄŸiz. Çünkü bugüne kadar süreci hep CumhurbaÅŸkanıyla yürüttü. Ama bir ısrarımız yok. Bizim bir talemiz olmadı, sayı pazarlığına da girmedik, girmeyiz.

FEDAKARLIK GEREKTÄ°RÄ°YOR

Süreç bizim de fedakarlık yapmamızı gerektiriyor ama bütün siyasilerin omuzlarında da bu sorumluluk var. Bazıları bunu önemsemeyebilir, parti menfaati için yapıyor olabilir. Biz devleti ve milleti önceliyoruz. Sadece partilerin ne alacağı, kaç vekille temsil edileceği, yürütmede yer alıp almayacağına bakmadan ülkenin milletin menfaatlerine bakıyoruz. Geçmişte de bugün de birliktelik noktasında çok farklı teklifler, talepler aldık ama bunlara dönüp bakmadık.

SAYGIYI YÄ°TÄ°RMEK RAHATSIZ EDÄ°CÄ°

Ãœlkede birlik, beraberlik olsun istiyoruz. Çünkü birlikte yaÅŸayacağız. Birbirimize saygı duymak zorundayız, sevmesek bile ki sevmemiz lazım. Åžu anda saygıyı bile yitiriyoruz birbirimize karşı, bu da bizi rahatsız ediyor. Ama ÅŸu anda benim gözünün içine bakarak tokalaÅŸamayacağım bir lider yok.”

BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAĞINI AÇIKLADI

Öte yandan BBP lideri Mustafa Destici, saat 11.15'te düzenlediÄŸi basın toplantısında 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adaylığı için baÅŸvuru formunu imzalayarak, milletvekili adayı olacağını açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.