Sosyal Medya

Güncel

CHP'den Abdullah Gül'e onay çıkmadı

CHP'nin kapalı grup toplantısında söz alan 42 milletvekillinin tamamı Abdullah Gül ismine karşı çıktı.



24 Haziran seçimleri öncesinde CHP'de Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için art arda toplantılar yapılıyor.

Önce Çatı aday konuşuldu sonra "CHP'nin içinden bir isim olacak" denildi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Açıklandığında CHP'lilerin itiraz etmeyeceği memnuniyetle kabul edeceği bir aday." dedi.

CHP'de CumhurbaÅŸkanı adayını belirlemek için istiÅŸareler gün boyu devam etti. Genel BaÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu partisine öğle saatlerinde geldi ve kurmaylarıyla görüş alışveriÅŸi yaptı. 

Zaten günlerdir o adayı belirlemek için toplantı üstüne toplantı yapıldı. Parti meclisinin ardından milletvekili grubu da Cumhurbaşkanı Adayını belirlemesi için Kılıçdaroğlu'na yetki verdi.

Vekillerle olan o toplantıda Abdullah Gül'ün adaylığı tartışıldı. Kapalı grup toplantısında söz alan 42 milletvekillinin tamamı Gül ismine karşı çıktı.

Kılıçdaroğlu milletvekillerine hassas süreçten geçtiklerini ve isimler üzerinden polemiklere girilmemesi gerektiğini söyledi.

Yapılan istişarelerde partinin kendi adayını çıkarması ağırlık kazandı. Gözler ana muhalefetin Cumhurbaşkanı adayında ama milletvekilliği aday adaylığı için de yarış önümüzdeki hafta başlayacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.