Sosyal Medya

Güncel

Trump: Suriye'de kalıcı bir iz bırakmak istiyoruz

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Suriye'de terör örgütü DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonun yeniden hız kazanacağını açıkladı.



ABD Savunma Bakanı James Mattis, ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesinde katıldığı oturumda, ABD'nin Suriye politikasını değerlendirdi.

ABD'nin Suriye'den çekilmedeki yaklaşımının ne olduğunun sorulması üzerine Mattis, şu cevabı verdi:

"Suriye'den ÅŸu anda çekilmiyoruz. DEAÅž ile mücadelemiz devam ediyor. Bu mücadeleyi, bölgeden daha fazla destek getirerek geniÅŸleteceÄŸiz." 

DEAÅž ile mücadeleye destek veren 70'ten fazla koalisyon ortağı ülke olduÄŸundan bahseden Mattis, DEAÅž'ın bölgeden tamamen temizlenene kadar söz konusu mücadelenin devam edeceÄŸini sözlerine ekledi. 

Orta Fırat Vadisi'ni hatırlattı

Mattis, "Önümüzdeki günlerde Orta Fırat Vadisi'ne doğru güçlendirilmiş (askeri) çabalarımızı göreceksiniz." diyerek, Suriye-Irak sınırının Irak tarafında da operasyonların artırılacağına söyledi.

Mattis ayrıca son 2 haftada Fransız özel kuvvetlerinin Amerikan birliklerine verdiÄŸi desteÄŸi de anlattı. 

Trump, Suriye'den çekileceklerini açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, daha önceki açıklamalarında DEAŞ'a karşı verdikleri mücadelede sona geldiklerini ve Amerikan askerlerinin en kısa süre içinde ülkeye geri dönmesini istediklerini söyledi.

Pentagon aksini iddia etti

Pentagon ise Suriye'de DEAŞ ile mücadelenin halen sürdüğü ve İran'a karşı alınması gereken tedbirler olduğu gerekçeleriyle bu ülkede daha uzun süre kalınması gerektiğini savundu.

Ve geri adım geldi

Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında da geri adım attı.

Amerikan askerlerinin Suriye'den ülkelerine dönmesini istediÄŸini ancak Ä°ran'ın DEAÅž'ın maÄŸlup edilmesinden boÅŸalan alanda etkin olmasını da istemediÄŸini açıkladı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.