Sosyal Medya

Ekonomi

İşte Elbistan Şeker Fabrikası'nın yeni sahibi

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'ye (Türkşeker) ait Elbistan Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi sürecinde nihai pazarlık görüşmeleri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.Elbistan Şeker Fabrikası 297 milyon TL'ye Mutlucan Tuz'a satıldı.



Elbistan Åžeker Fabrikası’nın özelleÅŸtirilmesi için yapılan nihai pazarlık görüşmelerine 5 firma katıldı. Ä°hale, 280 milyon TL’den açıldı. Ä°haleye Mutlucan Tuz Madencilik Ä°nÅŸaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AÅž, Albayrak Turizm Seyahat Ä°nÅŸaat Ticaret AÅž, Kayseri Åžeker Fabrikası A.Åž., Ä°skur Tekstil Enerji Ticaret ve Sanayi AÅž ile Erser Grup Tarım Ãœrünleri Sanayi ve Ticaret AÅž-Sterk Plastik Ltd. Ortak GiriÅŸim Grubu, firmaları pazarlık masasında yerini aldı.

Ä°lk turda Erser Grup Tarım Ãœrünleri Sanayi ve Ticaret AÅž-Sterk Plastik Ltd. Ortak GiriÅŸim Grubu elendi. Ä°kinci tur görüşmelerine 4 firma ile devam edildi. Ä°kinci tur açık arttırmasına ise 297 milyon TL’den baÅŸlandı. Ä°skur Tekstil Enerji Ticaret ve Sanayi AÅž, Albayrak Turizm Seyahat Ä°nÅŸaat Ticaret AÅž ve Kayseri Åžeker Fabrikası A.Åž., ikinci turda ihaleden çekildi. Mutlucan Tuz Madencilik Ä°nÅŸaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AÅž, böylece Elbistan Åžeker Fabrikası’nı 297 milyon TL’ye satın aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.