Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu ile Akşener görüşmesi başladı

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Akşener arasındaki görüşme başladı.



Dün Meral AkÅŸener ile görüşen Saadet Partisi lideri Temel KaramollaoÄŸlubugün Abdullah Gül ile biraraya geliyor. Görüşme Ä°stanbul'da olacak. BuluÅŸma saat 14.00'da gerçekleÅŸecek. Saadet, Gül cephesini yoklarken, CHP Lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu da Meral AkÅŸener ile bir araya gelecek. Abdullah Gül'den gelecek yanıta göre CHP-Ä°YÄ° Parti-SP hattının adayı netleÅŸmiÅŸ olacak.

ABDULLAH GÃœL ADAY MI? RENGÄ°NÄ° BELLÄ° ETTÄ°

Peki Abdullah Gül ne yanıt verir? Ä°ÅŸte onu da medyadaki yakın dostu Fehmi Koru açık etti. DediÄŸine bakılacak olursa Abdullah Gül 'istemem ama yan cebime' koy kıvamında. Ä°ÅŸte Fehmi Koru'nun Gül'ün kararıyla ilgili açık verdiÄŸi o satırlar;

-"Her parti kendi adayıyla seçime giderse ikinci tura bile kalmadan seçimin nasıl sonuçlanacağı aÅŸağı yukarı bugünden bellidir. Buna raÄŸmen, “Ben olayım” veya “Benim adayım olsun” veya “O mu, asla olmasın” türü çabalar günü belirliyor.

Oysa konunun bu yönü bir tarafa bırakılarak tartışmayı sistem değişikliği üzerinde yoğunlaştırma zamanıdır. Her partinin yapması gereken, genel seçimde alacağı oyları en yukarıya çekmenin çabasına girmek olmalı.

Ä°STEMÄ°YOR AMA ADAYLIÄžI ÃœSTLENECEK

Abdullah Gül ismi bu sebeple önem taşıyor. Ä°ki yanlıştan bir doÄŸru çıkmaz Gül‘e yakıştırılan “Sustu, sustu, ÅŸimdi aday olmak istiyor” görüşü her anlamda yanlış. Sistem münakaÅŸalarında hangi tarafta durduÄŸuna dair görüşünü sürekli belli etti; ÅŸimdi de -eÄŸer kabul edecekse- pek arzulamamasına raÄŸmen adaylığı üstlenecek; bunu her haliyle belli ediyor zaten.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.