Sosyal Medya

Güncel

58 bin mülteci oy kullanacak

Türk vatandaşlığına geçen 50 bin Suriyeli sığınmacının, 24 Haziran’daki erken seçimlerde oy kullanabileceği öğrenildi. Oy kullanacakların isimlerinin de seçmen listelerinde yer alacağı kaydedildi.



Suriye’de yaÅŸanan iç savaÅŸtan kaçıp Türkiye’ye sığınan 3 milyon sığınmacının bir kısmına verilecek Türk vatandaÅŸlığı için süreç devam ediyor. Ä°lk etapta Türk vatandaÅŸlığı verilecek 120 bin Suriyeli’nin tamamına yakını baÅŸvurularını tamamladı. Ä°lk olarak, beyaz yakalılar olarak bilinen çeÅŸitli meslek dallarına sahip olanlar arasından seçilen Suriyelilerden kaç kiÅŸinin Türk vatandaÅŸlığı aldığı da ortaya çıktı.  Türk-Alman Ãœniversitesi Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesi Öğretim Ãœyesi ve Göç Uzmanı Prof. Dr. Murat ErdoÄŸan, bu süreçte 50 bin civarında Suriyeli sığınmacının Türk vatandaÅŸlığına geçtiÄŸini belirtti.
 
Türk vatandaÅŸlığına geçen Suriyelilerin 24 Haziran’daki erken seçimlerde oy kullanabileceklerini de ekleyen ErdoÄŸan, seçmen isimlerinin de önümüzdeki günlerde açıklanacak seçmen listelerinde yer alacağını kaydetti. ErdoÄŸan, “Nasıl ki adrese kayıtlı olduÄŸumuz sistem üzerinden bize bildirim geliyorsa, Türk vatandaÅŸlığına geçenlere de bildirim gelecek. Åžu sandıkta, okulda oyunuzu kullanabilirsiniz ÅŸeklinde bilgiler olacak. Oy kullanacak Suriyelilerin sayısı 50 bin civarında. 2017 yılı sonunda bu sayı yaklaşık 38 bindi. Ancak tabi ki 50 bin civarındaki bu sayı seçimin kaderini etkilemeyecek” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.