Sosyal Medya

Güncel

Tunceli'de çatışma: 2 kadın terörist öldürüldü

Tunceli'nin Aliboğazı bölgesinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında çıkan çatışmada, 2 kadın PKK'lı terörist öldürülürken, 1 kadın terörist de ağır yaralı ele geçirildi. Tespit edilen sığınaklarda da çok sayıda mühimmat ele geçirildi.



Tunceli merkeze bağlı Aliboğazı bölgesinde, düzenlenen operasyon ve yaşanan çatışma ile ilgili Tunceli Valiliği'nden açıklama yapıldı.

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Tunceli-AliboÄŸazı Kırsalında MÄ°T Bölge Müdürlüğümüzün ve Ä°l Jandarma Komutanlığımızın koordinesinde yapılan operasyonda teröristlerle sıcak temas saÄŸlandığı, 2 teröristin ölü 1 teröristin ağır yaralı olarak toplam 3 kadın teröristin silahları ile birlikte ele geçirildiÄŸi bildirilmiÅŸti. Ayrıca operasyon bölgesinde teröristlerin üzerinde ve 9 sığınak içerisinde; 3 kalaÅŸnikof piyade tüfeÄŸi, 3 terörist kıyafeti, 15 dolu kalaÅŸnikof ÅŸarjörü, 2 bin 500 örgütsel kitap-roman, gıda, giyim ve yaÅŸam malzemeleri, 1 telsiz, 12 radyo, 7 el yapımı patlayıcı düzeneÄŸi, 2 benzin deposu, 2 bidon motor yağı, 20 metre el yapımı patlayıcı kablosu, 3 sensör, örgütsel doküman, pil bloÄŸu ve yaÅŸam malzemesi ele geçirilmiÅŸtir. Tespit edilen 7 el yapımı patlayıcı düzeneÄŸi, bomba imha uzmanı ekiplerimiz tarafından imha edilmiÅŸtir. Ä°limizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam edilmektedir.

18-04/24/tunceli-alibogazinda-catisma-2-kadin-terorist-olduruldu_9828_dhaphoto2.jpg

18-04/24/tunceli-alibogazinda-catisma-2-kadin-terorist-olduruldu_9828_dhaphoto3.jpg

TUNCELÄ°/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.