Sosyal Medya

Güncel

'CHP İslam'dan gelen birini aday gösteremez'

Hakan Bayrakçı, CHP'nin Abdullah Gül'ü aday göstermesiyle ilgili, "İslam’dan gelen birinin aday gösterilmesini CHP’nin hiçbir üyesi affetmez." dedi.



'CHP'nin anketçisi', SONAR Genel Müdürü Hakan Bayrakçı, CHP'nin Abdullah Gül'ü aday göstermesiyle ilgili, "CHP 90 yıldır en büyük mücadeleyi laiklik ile ilgili konularda verdi. Bağımsız, özgür düşünen Türk kadınının ve laik düşüncenin daima merkezi oldu. Hal böyle olunca tutup da siyasal Ä°slam’dan gelen birinin aday gösterilmesini CHP’nin hiçbir üyesi affetmez." diyerek hem Ä°slam'ın kadınların özgür düşünmesine mani olduÄŸunu ima etti, hem de CHP'lilerin bir Müslüman'a tahammül edemeyeceÄŸini itiraf etti. 

Bayrakçı'nın seçimle ilgili açıklamaları şu şekilde:

HDP İÇİN O KİŞİ DEMİRTAŞ'TIR

Bir siyasi parti en yüksek oyu alabileceÄŸi adayla seçime gitmeli. HDP için o kiÅŸi DemirtaÅŸ’tır. Çünkü söylemi bu ülkede tuttu, beÄŸenildi. MHP’liler bile onu izledi.

TUTUKLU OLMASI DEZAVANTAJ OLMAZ MI?

Hayır, aksine avantaj. Ortada maÄŸduriyet var. Yüzde 12 alacakken, yüzde 15 alabilir. Meral AkÅŸener veya CHP’nin benim tarif ettiÄŸim tipte göstereceÄŸi bir aday finale kalabilir. Onlardan biri kalırsa, o zaman seçim kafa kafaya hale gelir. Tayyip ErdoÄŸan her halükârda 46-47’nin altında kalmaz.  

ABDULLAH GÃœL ADAY OLURSA NE OLUR?

Abdullah Gül tabii ki önemli bir faktör olur. Ama CHP seçmeninin en az yüzde 30’unun gözleri laik bir aday arar. Esasen CHP de bunu yapamaz. CHP, Abdullah Gül’ü destekleyen bir açıklamanın altına giremez. Çünkü CHP 90 yıldır en büyük mücadeleyi laiklik ile ilgili konularda verdi. Bağımsız, özgür düşünen Türk kadınının ve laik düşüncenin daima merkezi oldu. Hal böyle olunca tutup da siyasal Ä°slam’dan gelen birinin aday gösterilmesini CHP’nin hiçbir üyesi affetmez.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.