Sosyal Medya

Güncel

Doğu Perinçek: Koyun mu bu milletvekilleri?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP’li 15 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti’ye geçmesini eleşirdi. Aydın’da konuşan Perinçek, erken seçim kararının hukuka aykırı olduğunu savundu.



 
CumhurbaÅŸkanı adaylığı için 100 bin imzayı toplamaya zamanın bulunmadığını ileri süren Perinçek, ÅŸunları söyledi: “Koyun mu bu milletvekilleri? Burada bir siyasi ahlak var mı? 15 milletvekili ne karşılığında kendi partilerini 15 dakika içerisinde bırakıp baÅŸka partiye geçti? O zaman ilk akla gelen ÅŸudur; nasıl böyle bir ÅŸey olabilir? Bir koyun sürüsünü bile ÅŸuradan 15 dakika içerisinde 100 metre ileriye götüremezsiniz. Bu nasıl oluyor?
 
Milletvekili nasıl liderlerin dokunuÅŸuyla oradan oraya savruluyor? Nasıl partilerini programlarını ideallerini bırakıp da ayak oyunları uÄŸruna, kanuna karşı hile yapmak, kanunu cambazlıkla aÅŸmak için liderler arasında yapılan anlaÅŸmalar kendilerine tebliÄŸ edilince hemen buna uyuyorlar? Onlara ne vadediliyor? Ne veriliyor? Bunu sormak hakkımız. Çünkü bu normal bir durum deÄŸil. Size soruyorum, siz milletvekili olsanız, vicdanlı insanlar olarak böyle bir dayatmaya boyun eÄŸer misiniz? Bu soruyu kamuoyu önünde soruyoruz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.