Sosyal Medya

Güncel

Çipras: Askerlerin takas edilmesi düşünülemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'in hafta sonu NTV'de yayınlanan Siyasi İşler Özel programında söyledikleri Yunanistan'da tartışma konusu olmayı sürdürüyor. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, partisinin grup toplantısında "Askerlerin takas edilmesi düşünülemez" dedi.



Yunanistan BaÅŸbakanı Aleksis Çipras, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Yunanistan'la iyi iliÅŸkiler içinde olmayı arzu ettiÄŸi yolundaki açıklamalarını memnuniyetle karşıladığını söyledi. 
 
Yunanistan BaÅŸbakanı Çipras bu niyetin fiiliyata dönüştürülmesi gerektiÄŸini belirtti. 
 
Çipras, Edirne'de tutuklu bulunan iki Yunan askerine de deÄŸindi. Askerlerin haksız yere tutulduklarını belirtiren Çipras; Yunan askerlerinin Yunanistan'dan sığınma talebinde bulunan 8 Türk askeriyle takas edilmesi ya da özdeÅŸleÅŸtirilmelerinin olanaksız ve kabul edilemez olduÄŸunu dile getirdi. 
 
Türkiye'nin hukuk devleti anlayışı içinde kalmasını dileyen Çipras, Türkiye'nin yönünü kaybetmemesi ve AB yolundan uzaklaÅŸacak bir yola girmemesi gerektiÄŸini belirtti. Çipras, “Böyle bir dalgalanma ve yön deÄŸiÅŸikliÄŸi ne Türkiye'nin, ne Yunanistan'ın , ne de bölgenin çıkarlarına hizmet eder” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.