Sosyal Medya

Güncel

Salih Müslim Avrupa Konseyi'nde ortaya çıktı!

Türkiye'nin iadesini istediği Terör örgütü PYD



Terör örgütü PYD’nin eski elebaşı terörist Salih Müslim Strasbourg'da ortaya çıktı. Türkiye'nin iadesini istediÄŸi Salih Avrupa Konseyi'nden bir toplantıya katılıyor.

Türkiye'nin de üyeleri arasında yer aldığı Avrupa Konseyi'nde Afrin operasyonu hakkında bir etkinlik düzenlendi.

AKPM Türk heyetindeki HDP'li milletvekillerinin üyesi olduÄŸu BirleÅŸik Avrupa Solu grubu tarafından organize edilen toplantıda Terör örgütü PYD’nin eski elebaşı terörist Salih Müslim katıldı.

EtkinliÄŸin düzenleneceÄŸi geçen hafta duyurulmuÅŸ ancak Salih Müslim'in konuÅŸmacı olarak katılacağı belirtilmemiÅŸti.

Etkinlikte AKPM üyesi HDP'li milletvekilleri ErtuÄŸrul Kürkçü ve HiÅŸyar Özsoyda hazır bulundu. Salondakiler arasında HDP Mardin millevtekili Mithat Sancar da vardı.

Salih Müslüm etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Afrin operasyonunu kendileri açısından "DAEŞ'a karşı mücadelenin devamı" olarak tanımladı.

Salih ayrıca Afrin operasyonu sırasında Ankara ve Åžam'ın bir tür anlaÅŸma yaptıklarını öne sürdü. Salih Müslim acil insani yardıma ihtiyaç olduÄŸu mesajı verdi.

Müslüm Rusya'nın yardım teklifinde bulunduğunu, ancak Moskova'nın Afrin operasyonunda Ankara'ya yardımı nedeniyle bu teklifin kendileri tarafından reddedildiğini de söyledi.

Terör örgütü PYD’nin eski elebaşı terörist Salih Müslim'e Avrupa Konseyi'ni ziyaret eden VIP'lerin korunmasından sorumlu sivil Fransız polisi eÅŸlik ediyor.

Avrupa Konseyi Daimi TemsilciliÄŸi ve AKPM'deki heyet baÅŸkanı AKP Samsun milletvekili Akif ÇaÄŸatay Kılıç hakkında kırmızı bülten bulunan Müslim'in Türkiye'nin üye olduÄŸu bir platforma konuÅŸmacı olarak davet edilmesine tepki gösterdi.

Salih Müslim geçtiÄŸimiz yıllarda Avrupa Konseyi'ne iki kez daha gelmiÅŸti. Türkiye daha önce Çekya ve Ä°sveç'ten Salih Müslüm'ün iadesini istemiÅŸti. NTV

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.