Sosyal Medya

Güncel

"Sosyal medya olumsuz kullanıldığında çok rahatsız edici"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Sosyal medya olumsuz kullanıldığında çok rahatsız edici, toplumun kimyasını bozucu bir durum da ortaya çıkıyor. İşte çok bildiğimiz 'trol' denilen trol fabrikaları gibi... Bütün dünyanın konusu olarak çok ciddi bir mesele. Ama tahmin ediyorum bir şey ne kadar sunileşirse o belli bir süre gidiyor ve ondan sonra yalama oluyor ve inandırıcılığı gidiyor, değer verilmiyor. Duvara yazılan bir yazı gibi geçiyor ve gidiyor" dedi.



Abdullah Gül, Ä°stanbul Teknik Ãœniversitesi(Ä°TÃœ)'nde giriÅŸimcilerle dünyanın önde gelen yatırımcılarını buluÅŸturan 'The Pitcher 2018' etkinliÄŸine katıldı. Ä°TÃœ'nün AyazaÄŸa'daki yerleÅŸkesinde bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleÅŸen etkinlikte giriÅŸimcilerle buluÅŸan Gül, burada yaptığı konuÅŸmada giriÅŸimcilikten teknolojiye, yapay zekadan sosyal medya kullanımına kadar açıklamalarda bulundu. 

Sosyal medya hesaplarını kendisinin kullandığını ve paylaşımların da kendisina ait olduÄŸunu aktaran Gül, "Twitter'ı çok kullandım. Ne yazıyorsam kendi; herkesin bir stili oluyor tabi. Ben, orayı birisinin benim yerime yazdığı bir platform olarak hiç düşünmedim" diye konuÅŸtu. 

Gül, "Bunu daha alt kademesi elektronik haberleÅŸme; CumhurbaÅŸkanlığı'nda da ben onu halkla iliÅŸkiler de çok kullandım. Öyle oluyordu ki köylerden yazıyorlardı. Bazen öyle ÅŸeyler soruyorlardı ki, 'gidin bakın gerçekten doÄŸru mu?' diyordum. Sonra gidip bakıyorlardı ve gerçekten doÄŸru... 'Peki bu yaÅŸlı kadıncağız nasıl yazabiliyor?' dediÄŸimde torunu, çocuÄŸuna söylüyordu 'ÅŸu ihtiyacımız var' diye o da hemen yazıyordu. Dolayısıyla süratli bir iletiÅŸim oluyordu. Åžimdi e-devlet'e geçtik. Bütün bakanlıklar, devlet kurumları bunları kullanıyor" dedi.  

"SOSYAL MEDYANIN OLUMSUZ KULLANILMASI ÇOK RAHATSIZ EDİCİ"

"Sosyal medyanın olumsuz kullanıldığında çok rahatsız edici, toplumun kimyasını bozucu bir durum da ortaya çıkıyor" diyen Abdullah Gül, "Ä°ÅŸte çok bildiÄŸimiz 'trol' denilen trol fabrikaları gibi... Bütün dünyanın konusu olarak çok ciddi bir mesele. Ama tahmin ediyorum bir ÅŸey ne kadar sunileÅŸirse o belli bir süre gidiyor ve ondan sonra yalama oluyor ve inandırıcılığı gidiyor, deÄŸer verilmiyor. Duvara yazılan bir yazı gibi geçiyor ve gidiyor. O açıdan tabiki özgürlükler muhafaza edilmeli. Suç her yerde suçtur. EÄŸer kanunların suç olarak gördüğü bir ÅŸey nerede yapılırsa yapılsın, hangi platforma olursa olsun o da suçtur. Dolayısıyla bunlara da muhakkak ki karşılık vermek gerekir. Karşılık dediÄŸim hukuki olarak ve devlet düzeni içerisinde..." ifadelerini kullandı. 

Ä°STANBUL/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.