Sosyal Medya

Güncel

'Bulunduğum her yerde alkolü ben kaldırdım'

Gençleri ve aileleri alkol kullanımına karşı uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belediye Başkanlığımdan bu yana bulunduğum her yerde alkolü ben kaldırdım. Çok başlıklar attılar, çok köşe yazıları yazdılar. Ya bunları yazıyorsun da anayasaya niye bakmıyorsun? Anayasada devletin gençlikle ilgili görevi sayılırken, orada ’gençlerini kumardan, uyuşturucudan korur’ diyor'' ifadelerini kullandı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan eÅŸi Emine ErdoÄŸan ile birlikte, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen YeÅŸilay Zümrüdüanka Ödül Töreni’ne katıldı. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a törende Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman AÅŸkın Bak, Ä°stanbul Valisi Vasip Åžahin, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mevlüt Uysal eÅŸlik etti. Törende ödüle layık görülen Ä°BB BaÅŸkanı Mevlüt Uysal, ödülünü CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın elinden aldı.

“KARANLIKTIR”

Ödül Töreninde konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, “Ä°nsanı dışlayan veya insanı sadece maddi yönden deÄŸerlendiren bir anlayışın baÅŸarısı sansı yoktur. Bir ülkenin asıl zenginliÄŸi yeraltı ve yerüstü kaynakları deÄŸildir. Sanayisi ekonomisi ticareti ordusu güçlü olan güçlü devlet manasına gelmez. Elbette bunların tamamı gereklidir. Her biri kendi başına bir deÄŸerdir. Ancak bize göre bir milletin en büyük hazinesi güç kaynağı ruhen zihnen ve bedenen saÄŸlıklı nesillere sahip olmasıdır. Evlatlarımız ne kadar zinde, ne derece saÄŸlıklı olursa ülkemizin geleceÄŸi o kadar parlak o kadar aydınlık olur. Gençlerini alkol, içki, uyuÅŸturucu, sigara, kumar, terör gibi kaybeden ülkelerin istiklali karanlıktır. Ä°ÅŸte evladını uyuÅŸturucu kaptırmış bir anneni babanın durumunu düşünün. Adeta evladını Kandil’e kaçıranlar karşısında Diyarbakır Belediye’sinin önünde günlerce aÄŸlayan annelerine akıbetini düşünün. O neyse o da aynısıdır. Ne ekonomileri, sanayileri, paralı bu ülkeleri hızla yaklaÅŸtıkları karanlık akıbetten kurtarmaya yetmez. Bu açıdan YeÅŸilay’ın kuruluÅŸu hadisesinin bizim için çok büyük bir ibret vesikası olduÄŸunu inanıyorum” dedi.

“EN BÃœYÃœK GELÄ°R KAPISI"

 

Terör örgütlerinin gelir kaynaklarının uyuÅŸturucu ticareti olduÄŸunu söyleyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Büyük güçlerin himayesinde gerçekleÅŸen bu kirli kazançlardan elde edilen kazanlarla kimi ülkelerde darbeler yapılmış, iç çatışmalar körüklenmiÅŸ, demokratik rejimler tasfiye edilmiÅŸtir. Bizim gibi iddia sahibi ülkelerin başına musallat edilen PKK gibi terör örgütlerinin en büyük gelir kapısı halen uyuÅŸturucu ticaretidir. Ortada böyle bir gerçek var. Tek taraflı çalışmıyor. UyuÅŸturucu satarak, toplumlara uyuÅŸturuluyor. DiÄŸer taraftan elde edilen gelirlerle de silah mafyası güçlendiriliyor. Dün olduÄŸu gibi bugünde benzer politikalara ve projelere ÅŸahitlik ediyoruz. Halen milletini geleceÄŸini karartmanın en önemli silahı olarak kullanıyor. Genç kuÅŸakları için özellikle medya sinema müzik sektörü üzerinde bilinçli ve çok yönlü kampanya yürütülüyor. Bazı uyuÅŸturucu maddeler kullanımları bireysel tercih ve özgürlük kavramı adı altında reklamlarında desteÄŸiyle özellikle teÅŸvik ediliyor. Tabi sadece bununla da sabit kalınmıyor. EÅŸ zamanlı olarak bir milleti var kılan onu ayakta tutan prensip ve gelenekler de dinamitlenmeye çalışılıyor” diye konuÅŸtu.

“KESÄ°NLÄ°KLE ART NÄ°YETLÄ°DÄ°R”

 

Gençlere inandığını söyleyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Gençlerin hukukunu korumak yerine alkol lobisinin, sigara lobisinin uyuÅŸturucu baronlarının avukatlığını yaptılar. Ä°deolojik takıntıları sebebiyle Türkiye’nin bağımlılıkla mücadelesine ket vurdular. Açıkçası biz son haftalarda gençlerimizin inanç anlayışı üzerinden gündeme sokulmaya çalışılan tartışmaları da bu minvalde deÄŸerlendiriyoruz. Bu tip tartışmalar kesinlikle objektif ve iyi niyetli deÄŸildir. Sıhhati şüpheli haberler ve örnekler formülasyon sinsi sorular üzerinden gençlerimizin imanını ahlakını, itikatını tartışma konusu yapmak kesinlikle art niyetlidir. Yapılan tam anlamıyla aslında bir sosyal mühendislik iÅŸidir. Bu projenin amacı da sorunu tespit etmek çözüm bulmaktan ziyade yapay gündem oluÅŸturmak ve gençlere tuzak kurmaktır. Daha önceki benzer teÅŸebbüsler gibi bu sinsi plan baÅŸarısız olacaktır. Gençlerimizin bu kurulan tuzağı boÅŸa çıkartacak basirete sahip olduÄŸunu inanıyorum. Gençlerimize güveniyorum. Bunu baÅŸaracaklar” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“GÖRSEM ALIYORUM”

Sigarayı birinin elinde gördüğü zaman aldığını söyleyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Suni gündemlerle ülkemizi meÅŸgul eden çevrelerin amaçlarını biliyoruz. Biz boyun eÄŸmeyeceÄŸiz, tuzaklarına düşmeyeceÄŸiz ve doÄŸru bildiÄŸimiz yolda yürümekten vazgeçmeyeceÄŸiz. Kadim ahlak ve edebimizden demokrasimizden hak ve hürriyetlerden asla taviz vermeyeceÄŸiz. Gençlerimizin özgürlük alanlarını geniÅŸletirken, onları en güzel yetiÅŸtirmek için uÄŸraşırken, sürekli form deÄŸiÅŸtiren zararlı alışkanlıklardan uzak tutacağız. Benim bir huyum var. Kimin elinde cebinde bir Sigara paketi görüyorsam ne yapıp onu alıyorum. Hemen arkadaÅŸlarıma diyorum yazın bakalım. Alıp paketi kendi müzeme koyuyorum. Bu mücadeleyi hep beraber vereceÄŸiz. EÄŸer ben bir insanı seviyorsam onun zararlı olandan kurtarmam lazım” dedi.

''BULUNDUĞUM HER YERDE ALKOLÜ BEN KALDIRDIM''

 

Gençleri ve aileleri uyaran CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Belediye BaÅŸkanlığımdan bu yana bulunduÄŸum her yerde alkolü ben kaldırdım. Çok baÅŸlıklar attılar, çok köşe yazıları yazdılar. Ya bunları yazıyorsun da anayasaya niye bakmıyorsun? Anayasada devletin gençlikle ilgili görevi sayılırken, orada ’gençlerini kumardan, uyuÅŸturucudan korur’ diyor. Ama bizden önce gelen yönetimlerin hiçbirisi bunu uygulamadı. Ama biz uyguluyoruz. Åžu anda bizim yönetimimizde olan yerlerde asla bu tür bir ÅŸey olamaz. GeldiÄŸimden bu yana hiçbir zaman ben misafirlerime alkollü içki ikram etmedim. Tasarruf benim ise ben de sevdiklerime sevdiÄŸimden ikram edeceÄŸim. Burada ÅŸu hususa hepimizin dikkat etmesi gerekiyor. Hiçbir insanın kendisine ve baÅŸkalarına zarar verme özgürlüğü yoktur. Her türlü bağımlılık bana göre kiÅŸinin harakiri yapması, intihar etmesi demektir. Bizim inancımızda, deÄŸerlerimizde de böyle bir özgürlük anlayışı asla vaki deÄŸildir.'' diye konuÅŸtu.

"BÄ°RÇOK TEDBÄ°RLER ALIYORUZ”

Fenerbahçe-BeÅŸiktaÅŸ derbisinde yaÅŸanan olaylara deÄŸinen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Ãœlkemizin en güzide iki kulübünün maçında yaÅŸadığımız hadise hep fairplay diye konuÅŸuyoruz ve bakıyorsunuz korner atışına gidiyor. Bir futbolcu korner kullanmak istiyor, arkadan çakmaklar, taÅŸlar atılıyor. Ya ne oluyor. İçerde herhangi bir sıkıntı yok. Gayet güzel seyrettiÄŸimiz bir maç var ne oluyor sana.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.