Sosyal Medya

Güncel

Erken seçim bu isimleri zor duruma düşürecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısının hayata geçmesi halinde cumhurbaşkanlığı ve genel seçim, Mart 2019'daki yerel seçimlerden önce yapılacak. Bu da belediye başkan aday adaylığını açıklayan vekilleri zor duruma düşürecek.



MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli'nin 26 AÄŸustos'ta erken seçim çaÄŸrısı yaptı. TBMM'den de bu yönde karar çıkması durumunda, genel seçimler ve cumhurbaÅŸkanlığı seçimi, 2019 Mart ayındaki yerel seçimlerden önce yapılacak. Gelecek yerel seçimler için CHP'de pek çok milletvekili ÅŸimdiden belediye baÅŸkan aday adaylığını açıkladı. Sadece büyükÅŸehir belediye baÅŸkanlıkları için deÄŸil, diÄŸer il ve ilçe belediyeleri için de milletvekillerinin rekabet içinde olduÄŸu konuÅŸuluyor.

KARAR VERECEKLER

CumhurbaÅŸkanlığı ve parlamento seçiminin erkene alınması durumunda, belediye baÅŸkanı olmak isteyen milletvekillerini iki seçenek bekliyor. Milletvekilleri ya genel seçimde aday olmayıp siyaset hayatlarına belediye baÅŸkan aday adayı olarak devam edecekler ya da belediye baÅŸkanlığı yarışından çekilecekler vemilletvekili adayı olacaklar.

CHP milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Gürsel TekinAykut ErdoÄŸdu ve Mahmut Tanal daha önce Ä°stanbul Belediye BaÅŸkanlığı için aday adaylıklarını açıkladı. Ankara'da da Levent Gök, resmi olarak açıklamasa da bazı konuÅŸmalarında büyükÅŸehir belediye baÅŸkanlığı için aday olduÄŸunu belirtmiÅŸti.

SANDALYE SAYISI EKSÄ°LÄ°YOR

Milletvekillerinin belediye baÅŸkanlığına aday olmaları durumunda istifa etmeleri gerekmiyor. Ancak milletvekilinin belediye baÅŸkanı seçilmesi halinde, partisinin parlamentodaki sandalye sayısı eksiliyor.Milletvekili seçimlerinin erkene alınması durumunda, parti liderlerinin ve yönetiminin, belediye baÅŸkanlığına aday olacak kiÅŸiyi milletvekili seçimlerinde aday göstermeyebileceÄŸi belirtiliyor.

Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.