Sosyal Medya

Güncel

Karamollaoğlu: Erken seçim kararı isabetli olur kanaatindeyiz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim kararı ile ilgili "İktidar partisi içinde yaşadığımız problemlere bir çözüm bulamıyor. Ne iktisadi yönden ne dış politikada. Bir şaşkınlık içerisinde bundan dolayı bir erken seçim kararı isabetli olur kanaatindeyiz" dedi.



Türkiye’nin gündemine düşen erken seçim çaÄŸrısına Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu'ndan da cevap geldi.

KaramollaoÄŸlu, Bahçeli’nin erken seçim ilgili yaptığı açıklamayı uygun bulduklarını söyleyerek, “Türkiye’nin hakikaten bugünkü ÅŸartlarda daha ileriye gitmesi mümkün deÄŸil. Yani iktidar partisi içinde yaÅŸadığımız problemlere bir çözüm bulamıyor. Ne iktisadi yönden ne dış politikada. Bir ÅŸaÅŸkınlık içerisinde bundan dolayı bir erken seçim kararı isabetli olur kanaatindeyiz. Biz zaten bu çalışmalara hazırız. Bu çalışmalar ÅŸu anda bir bakıma yürüyor. Ama esas kararı nihayetinde iktidar partisi verecek. Bugün grup toplantısında pek bir ses çıkmamış oradan bekleyip göreceÄŸiz” dedi. 

'26 AĞUSTOS DEDİ DİYE OLACAK DEĞİL'

Bahçeli’nin verdiÄŸi tarihin Kurban Bayramı tatiline denk gelmesini de deÄŸerlendiren KaramollaoÄŸlu, “Bu tarih tabii ki çok uygun bir tarih deÄŸil. Ä°lla ‘26 AÄŸustos’ dedi diye 26 AÄŸustos olması gerekmez. Eylül içerisinde Ekim’in içerisinde herhangi bir gün olabilir bizim için. Onlar herhalde kendi aralarında anlaşırlar. Biz de ona göre hazırlıklarımızı zaten yapıyoruz biraz hızlandıracağız o kadar” diye konuÅŸtu. 

'SEÇİM KARARI ALINMADAN İTTİFAKI KONUŞMAK DOĞRU DEĞİL'

Ä°ttifak ile ilgili de gazetecilerin sorularını cevaplandıran KaramollaoÄŸlu ÅŸunları kaydetti: 

“Biz ittifak görüşmelerine falan baÅŸlamadık onu söyleyelim. Ä°ttifak ancak seçim sathı mahalline girdikten seçim kararı alındıktan sonra bizim yapacağımız temaslarla ortaya çıkar. Åžu anda bu kesinleÅŸmedi. Ama ben zaten önümüzdeki haftalar içerisinde hem KılıçdaroÄŸlu’nu kongreden sonra yeniden seçildi bir rahatsızlık geçirdi telefonla ‘geçmiÅŸ olsun’ demiÅŸtim ama bir gitmemiz gerekir aynı zamanda sayın AkÅŸener’de son kongresini yaptı. Ondan dolayı da bir tebrik için gideceÄŸim. Bu konularda belki o zaman gündeme gelebilir ama biz ÅŸu anda ülkenin problemleriyle ilgilenmeyi daha uygun ve doÄŸru buluyoruz.”

'ACİL BİR ÇIKIŞA İHTİYAÇ VAR'

Vatandaşların Türkiye'deki son gelişmelerden rahatsız olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

“Özellikle ekonomik yönden çok ciddi problemlerimiz var. Tabi dış politikada da hükümet istikrarlı bir çizgi ortaya koyamadı son zamanlarda. Bir Amerika’ya karşı tavır belirliyor; Nasıl olur da siz terör estiren grupları desteklersiniz diye. Ondan sonra gidip o grupların Suriye’yi vurmasını adeta alkışlıyor. Bu kadar ÅŸaÅŸkınlık olmaz ki. Nihayetinde Ä°slam alemine yapılan bir saldırı. Ä°ster problemli olduÄŸumuz bir ülkeyle olsun ister baÅŸka sebeple olsun bizim böyle bir çıkışı tasvip etmemiz kesinlikle mümkün olmaz.  Onun için Türkiye’nin bir çıkışa ve deÄŸiÅŸikliÄŸe ihtiyacı var. Biz de bir an önce o deÄŸiÅŸikliÄŸin olması için acele etmekte fayda var diye düşünüyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.