Sosyal Medya

Güncel

Türklere kefen biçmişti... O kefeni kendisi giydi

Libya'nın doğusunu kontrolü altında tutan Halife Hafter hayatını kaybetti. Darbeci Hafter'in ülkede bulunan Türkleri tehdit ettiği biliniyordu.



Libya'nın doğu bölgesindeki Tobruk hükümetine verdiği destekle bilinen ve Libya'daki seçimlere aday olmayı planlayan darbeci Hafter'in hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynaklar tarafından aktarılan haberde, diplomatik kaynakların da Hafter'in ölümünü doğruladığı ifade edildi. Libya'nın doğusundaki BAE ve ABD destekli güçlerin lideri Hafter'in geçtiğimiz günlerde felç geçirdiği ve tedavi için Ürdün'e götürüldüğü iddia edilmişti.

Yerel Libya kanalı "El Ahrar TV" tedavi için Avrupa'ya götürülmek istenen Hafter'in öncelikle Ürdün'e gönderildiği ve oradan Avrupa'ya götürüleceğini açıklanmıştı.

TÃœRKLERÄ° TEHDÄ°T ETMÄ°ÅžTÄ°

Libya'da darbe giriÅŸiminde bulunan Halife Hafter'e baÄŸlı birlikler, Türk ve Katar vatandaÅŸlarına ülkenin doÄŸusundan ayrılmaları için 48 saat süre verdiklerini duyurmuÅŸtu. Sürenin dolmasının ardından Türk ve Katar vatandaÅŸlarının gözaltına alınacağı bildirilmiÅŸti.

Hafter'e baÄŸlı grupların sözcüsü Albay Muhammed el-Hicazi yaptığı açıklamada, "DoÄŸudaki Emsa'ad Sınır Kapısı'ndan batıdaki Sirte ÅŸehrine kadar uzanan bölgede yaÅŸayan Türk ve Katar vatandaÅŸlarının 48 saat içinde bulundukları yeri terk etmesi gerekiyor" demiÅŸti.

Bölgeden ayrılmaları için tanınan sürenin dolmasının ardından gözaltılara baÅŸlayacakları tehdidinde bulunan Hicazi, Katar ve Türkiye uyruklu kiÅŸilerin ülkede istihbarat faaliyetleri yürüttüklerini iddia ediyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.