Sosyal Medya

Güncel

CNN İnternational'ın 'İncirlik' yalanı elinde patladı

ABD’nin sabah saatlerinde Suriye’de düzenlediği operasyonda İncirlik Üssü'nün de kullanıldığını iddia eden ABD’nin yalan ve iftira portalı CNN International’ın yalanı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın açıklamasıyla bir kez elinde patladı.



ABD'nin askeri faaliyetlerine ilişkin yaptığı haberlerin yanı sıra özellikle sıcak savaş bölgelerinde imza attığı yalan ve yanlı haberlerle bilinen CNN International, dün de yine Türkiye ile ilgili yalan bir habere imza attı.

CNN, ABD Ã¶nderliÄŸindeki koalisyon güçlerinin Suriye'de düzenlediÄŸi kısıtlı hava harekatına iliÅŸkin yaptığı haberlerde Ä°ncirlik'in de kullanıldığı yalanını ekranlarına taşıdı.

Canlı yayında aktarılan operasyon bilgilerine dair haritada, Ä°ncirlik Ãœssü'nün de operasyona dahil olduÄŸu bilgisi paylaşıldı.

BOZDAĞ GERÇEĞİ AÇIKLADI

Hükümet Sözcüsü Bekir BozdaÄŸ ise bu sabah yaptığı açıklamada Ä°ncirlik'in kullanımının söz konusu olmadığını açıklamıştı.

Gezi Parkı olaylarını da ilk günden itibaren yalan haberlerle dünyaya duyuran CNN, Kazlıçeşme'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinlemeye gelen yüzbinlerce insanın fotoğrafını da 'hükümet karşıtı gösteriler' yalanıyla dünyaya duyurmuştu.

ABD Başkanı Trump da, CNN'in haberlerine dair her seferinde 'fake news-yalan haber' eleştirilerinde bulunuyordu.

YeniÅŸafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.