Sosyal Medya

Güncel

İbrahim Kalın'dan Suriye açıklaması: Kimyasal saldırı cevapsız kalamazdı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Suriye'de yaşanan hava saldırısı ile ilgili, "Duma’da kimyasal saldırı gerçekleştirdiği anlaşılan Suriye rejiminin cevapsız bırakılması düşünülemezdi" dedi.



CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim KalınSuriye'de yaÅŸanan hava saldırısı ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Kalın'ın açıklaması şu şekilde,

"Kimyasal silahların kullanılması uluslararası hukukun ihlâli ve bir insanlık suçudur. 7 Nisan günü Duma’da kimyasal saldırı gerçekleÅŸtirdiÄŸi anlaşılan Suriye rejiminin cevapsız bırakılması düşünülemezdi. Bu menfur saldırının sorumluları hesap vermelidir. Uluslararası toplumu, gelecekte yaÅŸanabilecek kimyasal saldırıların engellenmesi konusunda birlik olmaya çağırıyoruz.

Öte yandan Sayın CumhurbaÅŸkanımızın ısrarla ifade ettikleri gibi kimyasal silahların oluÅŸturduÄŸu tehdit, Suriye’de yüz binlerce insanın konvansiyonel silahlarla öldürüldüğü gerçeÄŸini deÄŸiÅŸtirmemektedir. Dolayısıyla yalnızca kimyasal silahların imhasına yönelik çabalar, bölgedeki istikrarsızlığı sonlandırmakta yetersiz kalacaktır.
Amaç, Suriye’deki savaşı sonlandırmak olmalıdır. 

Konvansiyonel ve kimyasal silahlarla yapılan tüm katliamların engellenmesi, Suriye’de siyasi çözümün bir an önce saÄŸlanmasına baÄŸlıdır. Bu çerçevede ulusararası toplumu, kimyasal ve konvansiyonel tüm silahlarla gerçekleÅŸen ölümleri sona erdirecek kapsamlı bir siyasi stratejiyi hayata geçirmeye davet ediyoruz."

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.