Sosyal Medya

Güncel

Hayati Yazıcı açıkladı: Belediye başkanlarına dördüncü dönem yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Belediye başkanlarının dördüncü dönemi olmayacak." şeklinde konuştu.



AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Best FM'de Ufuk Karcı'nın konuÄŸu oldu. Belediye seçimleri ve OHAL hakkında önemli açıkÅŸamalarda bulunan OHAL'in süresinin bitmek üzere olduÄŸunı hatırlatarak "MGK'da ve son Bakanlar Kurulu toplantısında, OHAL gündeme gelmedi. Ancak, içinde bulunduÄŸumuz ÅŸartlara balıldığında, devam etmesi gerektiÄŸi anlaşılıyor. Seçime OHAL ile girilecek söylemi, doÄŸru deÄŸil. Bu anayasal bir hak ve gerektiÄŸi takdirde uygulanır. Ancak ÅŸuanda süresinin sonuna geliniyor. Bence, devamı gelecektir" ifadlerini kullandı. 

ÜÇ DÖNEM KURALI

2019 yılındaki kritik seçimlerden birinin de Mahalli Ä°dareler Seçimi olduÄŸunu vurgulayan Yazıcı, "AK Parti'nin deÄŸiÅŸmez kurallarından birisi de üç dönem kuralıdır. Üç dönemi tamamlayan, bir dönem ara verir. Bu, Belediye BaÅŸkanları için de geçerlidir. Onlar da üç dönem sonunda, ara vermelidir. Biz, rasyonel bir partiyiz. Bir yer de, bir Belediye BaÅŸkanı, çok teveccüh görüyorsa, neden deÄŸiÅŸtirelim. Bazı isimler için, istisna uygulanabilir. Ancak bu, sınırlı kalır. Bunun dışında AK Parti'de herkes için, üç dönem kuralı vardır ve uygulanır" dedi.

UYUM YASALARI 

Meclise getirlemesi beklenen uyum yasaları hakkında da konuÅŸan Yazıcı, "Bir komisyon kuruldu ve çalışıyoruz. Cevdet Yılmaz beyin koordinesinde, iÅŸin pratiÄŸini de inceleyeceÄŸiz. Sayın CumhurbaÅŸkanımız talimatını verdi. BaÅŸkanlık veya yarı baÅŸkanşık uygulanan ülkeler; Meksika, Birezilya, ABD ve Fransa gibi ülkelere ziyarette bulunup, yerinde inceliyeceÄŸiz." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.