Sosyal Medya

Güncel

Kabe imamının katıldığı bir organizasyonda kumar oynandığı iddiası yalanmış!

Cumhuriyet, Posta, İleri Haber, Yeni Akit ve ABC Gazetesi gibi sitelerin yaptığı bir haberde Suudi Arabistan



 

 

 

 

 

CumhuriyetPostaÄ°leri HaberYeni Akit ve ABC Gazetesi gibi sitelerin yaptığı bir haberde Suudi Arabistan’daki bir organizasyona katılan kabe imamının kumar oynadığı iddia edildi. Ãœlkenin ilk siyahi kabe imamı olduÄŸu belirtilen imam Adil el Kelbani’nin elindeki iskambil kartlarıyla çekilmiÅŸ fotoÄŸrafı tartışmalara neden oldu.

 

 

Kumar deÄŸil “Baloot” turnuvası

Ancak, Kabe imamının iskambil kartı turnuvasında kumar oynadığı iddiası doÄŸru deÄŸil. Ä°mam Kelbani’nin katıldığı turnuva bir kumar organizasyonu deÄŸil Suudi Arabistan’da popüler bir kart oyunu olan Baloot turnuvası. 4 kiÅŸi eÅŸliÄŸinde 32 kartla oynanan ve Kökeni Hindistan’a kadar gittiÄŸi belirtilen Baloot, Suudi Arabistan’da aile toplantılarında, düğünlerde, arkadaÅŸlar arasında tüm yaÅŸ grubundan insanların oynadığı sevilen bir oyun.

4-8 Nisan 2018 tarihleri arasında General Sport Authority (Spor Ä°daresi) tarafından, Riyad’daki Apex Sergi ve Konferans Merkezi’nde ilk defa düzenlenen turnuvaya yaklaşık 4 bin kiÅŸi katıldı. Spor Ä°daresi’nin resmi Twitter hesabında turnuvanın ilk gününde paylaşılan bir fotoÄŸrafta Spor Bakanı Turki Al eÅŸ Åžeyh’in der yer aldığı görülebiliyor.

Baloot turnuvasında dereceye girenlerden; birinciye 500 bin, ikinciye 250 bin, üçüncüye 150 bin, dördüncüye ise 100 bin Suudi Riyali verildi. Yine Spor Ä°daresi’nin resmi Twitter hesabından paylaşılan bir fotoÄŸrafta turnuvanın kazananlarını görmek mümkün.

Ayrıca, Spor Ä°daresi’nin YouTube sayfasında turnuvaya dair birçok görüntüye de ulaşılabiliyor.  

Al Arabia tarafından 5 Nisan 2018’de YouTube yüklenen bir haber videoda Baloot turnuvasının Suudi Arabistan Spor Ä°daresi tarafından düzenlendiÄŸi de belirtiliyor.

 

 

Turnuvaya ünlü isimler de davet edildi

Suudi Arabistan Spor Ä°daresi tarafından düzenlenen turnuvanın açılışına eski kabe imamı Kelbani’nin yanı sıra bazı bilim insanları, ÅŸairler ve futbolcuların da katıldığı ifade ediliyor.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.