Sosyal Medya

Güncel

Muharrem İnce İBB Başkan adayı olacak mı?

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olup olmayacağına ilişkin açıklamada bulundu.



CHP Yalova Milletvekili Muharrem Ä°nce adının Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı için geçtiÄŸi sorusuna ilginç bir cevap verdi. Ä°nce, “Ayrıca Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığına aday olmak isteyen arkadaÅŸlarım var partide. Onlar beni Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığına aday gösteriyor. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığına aday olacaklar ise Ankara’ya aday gösteriyor. Bu gidiÅŸle Afrin bile düşebilir bize. Genel merkezin Ä°stanbul’da üyelerle bir anket yaptığını biliyorum. Çıkan sonucu da biliyorum” dedi.

"CUMHURBAÅžKANI ADAYINI ÃœYELER BELÄ°RLESÄ°N"

CHP’li ince CumhurbaÅŸkanı adayını da 1 milyon 250 bin üyenin belirlemesi teklifini sundu. Ä°nce, “Ben her zaman CumhurbaÅŸkanı adayımızı da, belediye baÅŸkanı adaylarımızı da örgütün seçmesi gerektiÄŸini savundum. Sandığı koyalım sandıktan kim çıkarsa. DoÄŸru olan budur. Muharrem Ä°nceolarak ben de ön seçimle gelmedim. Ama her zaman ön seçim istedim. Åžimdi Yalova özel durumunda da Yalova 1. Sıra adayı ön seçimle gelmeli, 2. Ve 3. Sıra adayları atanmalıdır. Çünkü 2 milletvekili çıkartılabilir. Onu dengelemek için bunu yapmalıyız. Ä°stanbul da 200 bin üyemiz var. Bu üyeler, para, pul, ÅŸan ve şöhretle satın alınabilir mi? Manipüle edilebilir mi? Olamaz bu mümkün deÄŸil. Yönlendirilemez. Bunların önüne sandık koyarsak bir sonuç çıkar. CumhurbaÅŸkanı adayımızın da 1 milyon 250 bin üyemizin oyları ile belirlenmesini istiyorum. DoÄŸru budur” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.