Sosyal Medya

Güncel

İsrail'in füze saldırısında İranlılar öldü

İran’ın Fars haber ajansı, Suriye’de terör devleti İsrail tarafından yaptığı iddia edilen saldırıda iki İranlının öldüğünü duyurdu.



Suriye'nin  baÅŸkenti Åžam yakınlarındaki DoÄŸu Guta'da gerçekleÅŸen kimyasalsaldırı, dünya gündemini alt üst etti. 80 kiÅŸinin öldüğü saldırıyı Åžam rejiminin müttefiki Rusya düzmece olarak niteledi, ABD BaÅŸkanı Donald Trump tarihi bir çıkış yaparak BeÅŸar Esad için 'hayvan' dedi. Suriye'deki bir askeri havaalanına bu gece yarısı düzenlenen füze saldırısı ise, gerilimi doruk noktasına ulaÅŸtırdı.

16.25 : Ä°ngiltere BaÅŸbakanı Theresa May, Suriye yönetimini destekleyenlerin hesap vermesi gerektiÄŸini söyledi. Müttefiklerle hangi adımların atılacağını belirleyeceklerini vurguladı.

16.15 : ABD Savunma Bakanı James Mattis, kimyasal silahlı saldırının ardından bütün seçeneklerin masada olduÄŸunu söyledi.

16.00 : Ä°ran’ın Fars haber ajansı, Suriye’deki üsse yapılan saldırıda iki Ä°ranlının öldüğünü duyurdu.

14.20 : Kremlin’den yapılan açıklamada, Duma’daki saldırıyı kimin gerçekleÅŸtirdiÄŸi kesin bir ÅŸekilde belirlenmeden, istikrarı bozacak eylemlerde bulunulmaması gerektiÄŸi vurgulandı.

13.25 : Ä°ngiltere ve Fransa, Duma’daki saldırı hakkında düzenlenecek BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi toplantısının, uluslararası tepkinin belirlenmesi için önayak olması gerektiÄŸini belirtti. Atılacak adımların önünde bir engel olmaması gerektiÄŸi de, açıklamada ifade edildi.

13.20 : Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’nin hava üssüne saldırı için ‘çok tehlikeli bir geliÅŸme’ dedi.

13.15 : Suriye Tıbbî Yardım Örgütleri BirliÄŸi (UOSSM) Duma’daki saldırıda en az 60 kiÅŸinin öldürüldüğünü, binden fazla kiÅŸinin de yaralandığını duyurdu.

12.45 : Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov, kimyasal saldırıyı reddetti ve Åžam rejiminin kimyasal gaz kullandığı yönündeki haberlerin provokasyon olduÄŸunu savundu.

12.30 : Almanya da suskunluÄŸunu bozdu, DoÄŸu Guta'daki kimyasal saldırıyı güçlü bir ÅŸekilde kınayan Berlin yönetimi BMGK'daki toplantıda sorumluluÄŸun Rusya'da olduÄŸunu açıkladı. Eldeki kanıtların BeÅŸar Esad'ı gösterdiÄŸini belirten Almanya DışiÅŸleri Bakanlığı sözcüsü, "Åžam rejiminin Rusya ve Ä°ran'ın desteÄŸi olmadan operasyon kapasitesi yok" dedi.

11.00 : Rusya'nın ardından açıklama yapan Åžam rejimi de Ä°srail'in saldırıyı düzenlediÄŸini belirtti. BeÅŸar Esad, daha önce ABD'yi suçlamıştı.

10.10 : Rusya, füze saldırısını Ä°srial savaÅŸ uçaklarının gerçekleÅŸtirdiÄŸini duyurdu. Moskova'nın açıklamasına göre, Lübnan hava sahasındaki iki uçaktan ateÅŸlenen sekiz füzeden beÅŸi hava savunma sistemleri tarafından engellendi.

09.55 :İsrail ordusu, Anadolu Ajansı'na saldırıyla ilgili açıklama yapamayacaklarını belirtti. Füzelerin hedefi olan üste İran güçleri de bulunuyor.

09.45 : ABD'den sonra Fransa da Savunma Bakanlığı'nın resmi açıklamasıyla füze saldırısını yapmadığını ilan etti. 

09.05 : Londra merkezli Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi, askeri havaalanını vuran füzelerin 14 can kaybına yol açtığını bildiriyor.

09.00 : Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron, ABD lideri Donald Trump'la telefon görüşmesi gerçekleÅŸtirdi. DoÄŸu Guta'nın Duma semtinde kimyasal silah kullanıldığını belirten liderler, tüm sorumluların açık bir ÅŸekilde ortaya çıkarılmasını istedi.

08.40 : BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), ABD ve diÄŸer sekiz üye ülkenin talebiyle kimyasal saldırıyı görüşmek üzere acil olarak toplanacak. Türkiye saatiyle bugün akÅŸamüzeri gerçekleÅŸecek toplantının hemen ardından bu kez Rusya'nın talebiyle bir toplantı daha olacak. Rusya'nın gündem baÅŸlığı, 'Uluslararası barış ve güvenliÄŸe yönelik tehditler.'

07.20 : Füze saldırısının detayları netleÅŸmeye baÅŸladı. Resmi haber ajansı SANA, Tayfur askeri havaalanında ölü ve yaralıların olduÄŸunu dünyaya geçti. Resmi televizyon ise saldırı sırasında yüksek patlama sesleri duyulduÄŸunu aktardı.

05.00 : ABD dakikalar sonra açıklama yaptı ve söz konusu füzeleri Amerikan ordusunun ateÅŸlemediÄŸini ilan etti. Bir Pentagon sözcüsü durumun yakından izlendiÄŸini, kimyasal silah kullananlardan hesap sorulması için diplomatik çaba gösterdiklerini söyledi.

BaÅŸkan Donald Trump'ın dün 'Esad ve destekçileri büyük bir bedel ödeyecek' demesi, Pentagon'u olaÄŸan şüpheli haline getirmiÅŸti.

04.45 : Suriye devlet televizyonu, gece yarısı 04.43'te Hums yakınlarındaki bir askeri havaalanına füze saldırıları yapıldığını duyurdu. Haberde hava üssüne sekiz füze atıldığı belirtildi.

04.00 : Suriye'deki kimyasal ve füze saldırısının ardından bugün yaÅŸanacak geliÅŸmeleri canlı blogla aktaracağız.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.