Sosyal Medya

Güncel

Hindistan da yönünü S-400'lere çevirdi

ABD'nin Patriot füze sisteminden etkilenmemiş olan Hindistan, yönünü Rus S-400’lere çevirdi.



Amerikan Patriot füze sisteminden etkilenmemiş olan Hindistan, yönünü Rus S-400'lere çevirdi.

Hindistan'ın Rusya ile S-400 füze savunma sisteminin satın alınmasına dair bir anlaşmayı nihayete erdireceği belirtildi. Ülkenin, Amerikan yapımı Patriot savunma sisteminin tekrar eden hataları nedeniyle bu sistemden pek etkilenmediği aktarıldı.

SAVUNMA BAKANI MOSKOVA'YI ZÄ°YARET EDECEK

Hindistan Savunma Bakanı Nirmala Sitharaman'ın bu hafta anlaşmaya son dokunuşları gerçekleştirmek üzere Moskova'yı ziyaret edeceği belirtildi.

Anlaşmanın Amerika'nın Rusya'ya yaptırımlarına ve Amerika'nın kıtaya silah satmak için lobi faaliyetlerine rağmen 6 milyar dolara erişebileceği ifade edildi.

The New York Times'ın haberine göre anlaÅŸma Amerika'nın “Çırpınan Patriot füze savunma sistemine” darbe vuracak.

PATRIOTLAR HUSİ'LERİN KARŞI SALDIRILARINA YENİK DÜŞTÜ

Öncesinde Suudi Arabistan ve Amerika arasında karşılıklı işbirliğini vurgulamak için Suudi Arabistan'a satılan Patriot savunma sistemlerinin Yemen Husi Ansarullah Hareketi'nin karşı saldırılarına cevap verirken hata yaptığı belirtildi.

“Patriot sisteminin yapılan son incelemelerin ardından Suudi Arabistan'ın baÅŸkentini, Yemen'deki Husi militanlarının attığı füzelere karşı koruyamadığı” ifade edildi.

Rahul Bedi of Jane's Information Group'tan yapılan açıklamada, “Hindistan, S-400'ler ile karşılaÅŸtırıldığında Patriot'lardan pek etkilenmedi. S-400'ler daha kolay çalıştırılıyor, daha ulaşılabilir ve servisi daha uygun. Daha etkin bir sistem” denildi.

PATRIOTLARDAN BİRİ BAŞKENT RİYAD'A DÜŞTÜ

“Yemen'den atılan füzelerin Suudi Arabistan tarafından hiçbir ÅŸekilde durdurulduÄŸuna dair delil yok. Füze durduruculardan bir tanesi kurulduktan sonra patladı, diÄŸeri havada U dönüşü yapıp Riyad'a geri döndü ve yerde patladı” açıklamalarına yer verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.