Sosyal Medya

Dünya

Netanyahu'dan Ruhani'ye tepki

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin, Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi'nin ardından yaptığı ve İsrail'in Suriye'de terörü desteklediği yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.



Netanyahu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mantıksızlıkta sınır yok. Tüm bölgeye terör ahtapotu kollarını yollayan İran'ın terörist rejimi, İsrail'i terörizmle suçluyor. Ruhani'nin, 'Feylak el-Kudüs'ün (İran Devrim Muhafızları'na bağlı özel güç) Suriye'deki terör ve sabotaj faaliyetlerinden haberi yoksa biz ona haber verelim" ifadelerini kullandı.

​CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ve Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde dün düzenlenen Türkiye-Rusya-Ä°ran Üçlü Zirvesi'nde bir araya gelmiÅŸti.

Ruhani zirve kapsamında yaptığı açıklamada, bölgenin son senelerde büyük ve çok önemli bir sorun olan terörizmle karşılaÅŸtığına dikkati çekmiÅŸ, bu teröristlerin bazı ülkeler tarafından eÄŸitildiÄŸini, finansal kaynak saÄŸlandığını ve modern silahların temin edildiÄŸini kaydetmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.