Sosyal Medya

Güncel

YPG hamisi McGurk'tan 'çekilme' açıklaması: Daha bitirmedik!

ABD Başkanı Trump 'Suriye'den artık çekilmek istediklerini söylese de ABD'nin Suriye'de yürüttüğü mücadelede kilit öneme sahip olan yetkililer Trump'tan çok farklı düşünüyor. ABD'nin YPG yanlısı sözde DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi McGurk "Daha görevimizi bitirmedik" dedi.



BBC Türkçe'nin aktardığına göre, ABD Merkez Komutanlığı'ndan General Joe Votel, ABD'nin DEAÅž'tan kurtarılan bölgelerin istikrara kavuÅŸması için bölgede daha uzun süreli bir rolü olması gerektiÄŸini dile getirdi:

"Önümüzde uzanan işin zor kısmı buraları istikrara kavuşturmak, insanların evlerine geri dönmesini sağlamak, yeniden yapılanmanın uzun süreli sorunlarına bakmak ve diğer işleri halletmek. Tabii ki burada askeri bir görev olacaktır."
ABD'nin DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk da cihatçılara karşı mücadelenin henüz bitmediğini vurguladı.

MCGURK: BU GÖREVİ TAMAMLAYACAĞIZ

Votel ile beraber Washington'da düzenlenen bir etkinlikte konuÅŸan McGurk, "IŞİD (DEAÅž) ile mücadele etmek için Suriye'deyiz. Bu bizim görevimiz ve daha görevimizi bitirmedik ve bu görevi tamamlayacağız" dedi.

Trump'ın görevden aldığı eski dışişleri bakanı Rex Tillerson, Ocak ayında DEAŞ ve El Kaide'nin geri gelmemesi ve İran'ın bölgedeki gücünü artırmaması için ABD'nin Suriye'de kalmaya devam etmesi gerektiğini söylemişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.